Fêtes de Bayonne

Elke zomer biedt Bayonne u een geweldig volksfeest dat bol staat van de tradities. Tijdens de Fêtes de Bayonne staat de cultuur van de stad centraal en wordt u uitgenodigd om in een rood-witte outfit mee te feesten en plezier te maken.

Verblijf op de camping voor de Fêtes de Bayonne

Een bezoek aan Bayonne betekent een bezoek aan een cultuur- en traditierijke plaats. U kunt uzelf onderdompelen in de verschillende lokale tradities zoals de Fêtes de Bayonne. Of u nu met familie of met vrienden bent, dit evenement mag u niet missen tijdens uw campingvakantie in Bayonne.

Op de eerste dag worden de feesten officieel om 22.00 uur geopend met de symbolische overdracht van de sleutels van de stad aan Koning Léon.

De volgende dag voegen zijn 6 reusachtige hovelingen, de “Géants”, zich bij hem. Deze 6 “Reuzen” zijn bijzondere symbolen van Bayonne: de Gouvernante staat garant voor het welzijn van de stad, de Dokter zorgt voor de goede gezondheid, de Hofnar vertegenwoordigt genegenheid, de Maarschalk symboliseert de publieke orde, de Chocolademaker staat model voor de vermaarde gastronomie van Bayonne en dan is er tot slot nog de Favoriete Schone van de koning.

Vervolgens vindt vanaf donderdag iedere middag het beroemde ontwaken van Koning Léon plaats, waarmee het startsein wordt gegeven voor een dag vol feestelijkheden. Tot slot volgt op de laatste dag aan het eind van de avond de afsluitende ceremonie, waarna de koning vertrekt.

Maar de Fêtes de Bayonne staan ook voor dansen, zingen, plezier maken en unieke momenten delen met familie of vrienden. Er wordt door iedereen in een vrolijke sfeer uitbundig feest gevierd.

 

Naar de camping voor de Fêtes de Bayonne

U hoeft eigenlijk nog maar één ding te doen om deel te kunnen nemen aan dit unieke evenement: uw campingvakantie boeken in Bayonne bij Yelloh! Village! Zorg wel dat u witte kleding en een rode sjaal bij u hebt. Ziezo, u bent klaar om midden in het traditierijke Bayonne 3 dagen intensief feest te vieren.

In 2024 vindt het Fêtes de Bayonne op van 10 tot 14 juli plaats.

 

https://fetes.bayonne.fr/ 

3 campings gevonden

campings Aquitaine

×