Camping Citadel van Blaye

Duik tijdens uw vakantie in het Franse zuidwesten de geschiedenis in en ontdek met de Citadel van Blaye een heus erfgoedpareltje!

Campingvakantie Citadel van Blaye

De strategische militaire vesting is in 1689 gebouwd door Vauban, de bekende architect onder Lodewijk XIV. Oorspronkelijk moest het bolwerk Bordeaux beschermen tegen vijandige aanvallen. De citadel, die is opgenomen op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO, torent uit boven de Gironde, het grootste estuarium van Europa. In het complex dat boven op een rotsachtige kaap ligt, de zogenaamde ‘ster en sleutel van Aquitaine’, valt u van de ene verbazing in de andere.

Camping Citadel van Blaye

Bezoek, zoals elk jaar 200.000 mensen doen, de anderhalve kilometer lange omwalling en de dertig hectare die dit unieke vestingwerk bestrijkt! Dring door tot in het hart van de citadel via de Porte Dauphine of de Porte Royale en ontdek er de gezellige steegjes, de winkeltjes met ambachtelijke producten, het oude Miniemenklooster, de groene open ruimtes, de onderaardse gangen, de torens en alle andere middeleeuwse overblijfselen. En op de Place d’Armes, ten slotte, kunt u genieten van een adembenemend uitzicht over het Gironde-estuarium.

 

7 Cours Vauban

33390 Blaye

www.tourisme-blaye.com

2 campings gevonden

campings Gironde

×