Het milieu: een van de prioriteiten van onze Yelloh! Village-campings

Om volop te genieten van onze mooie natuur zetten de Yelloh! Village-campings zich in voor het milieu. Onze vakantiedorpen zijn zo aangelegd dat ze naadloos in de landschappelijke omgeving passen, dat is aangenamer, toch? Maar dat is niet alles: afvalscheiding, compost, moestuin, ontdekking en sublimering van de natuurlijke omgeving ... Kleine, eenvoudige handelingen die veel verschil maken. 

Duurzame Yelloh!

De sensibilisering van de klanten maakt eveneens deel uit van het charter dat iedere Yelloh! Village camping moet toepassen. Om haar engagement ten aanzien van een politiek van duurzame ontwikkeling te verdiepen heeft de groep de Yelloh! Initiatieven ingesteld. Naar haar klanten toe geven ze aan welke wijzigingen in het dagelijkse gedrag leiden tot een beter respect voor het milieu.

 

Een stripverhaal met mascotte Yellito in de hoofdrol wordt overigens geafficheerd in de badkamers van de huuraccommodaties en de sanitaire blokken van alle Yelloh! Village campings. De bedoeling is de klant bewust te maken van het respect voor het milieu. Yelloh! Village heeft goed begrepen dat kleine, tot zelfs de allerkleinste veranderingen in ons dagelijkse handelen, van essentieel belang zijn voor het welzijn van onze planeet.

 

Yelloh! Gestes

Landschapscampings en perfect geïntegreerde accommodaties

De campings van Yelloh! Village vindt u terug in de mooiste streken van Frankrijk, Spanje en Portugal, omringd door adembenemende landschappen en een uitzonderlijke natuur. Wij zijn ons van dat geluk bewust en we doen ons best om op alle mogelijke manieren deze natuurpracht voor de toekomstige generaties vakantiegangers intact te houden.

 

Alle Yelloh! Village hechten er veel belang aan om harmonieus in het landschap op te gaan en zo weinig mogelijk sporen achter te laten op het terrein. Er wordt bijzonder veel aandacht besteed aan de logementen: van de chalets opgetrokken uit massief hout waar de kleuren van de Pyreneeën in reflecteren, tot de vissershutten aan de rand van de oceaan, de Yelloh! accommodaties hebben zich altijd weten samen te voegen met het landschap.
De Yelloh! Village hebben daarom bijzondere aandacht besteed aan de harmonieuze inplanting van hun verhuurparken in de omgeving.

Onze labels

Milieubescherming is vanaf het begin een van de voornaamste prioriteiten van Yelloh! Village. De Yelloh! Village-campings onderscheiden zich door hun inzet voor het behoud en het respect voor de natuur en de ontwikkeling van steeds groener en duurzamer toerisme.

Onze campings met het Ecolabel:

Onze campings met het La Clé Verte-label:  

Op de campings

Afvalbeleid

Er wordt dus een recyclagebeleid gevoerd om uw ecologische voetafdruk zo klein mogelijk te houden, zelfs op vakantie! 
Het Yelloh! Village - Les Grands Pins heeft ervoor gekozen een recyclagesysteem te installeren voor secundair afval (batterijen, inktpatronen,...).

 

Energiebeheer

Zo heeft Yelloh! Village zich reeds lang geëngageerd om de strijd aan te gaan tegen de verspilling van energie op alle campings. Niets wordt aan het toeval overgelaten! 
De warmtepompen en zonnepanelen van het Yelloh! Village - L'Océan Breton en van het Yelloh! Village - Les Mouettes voorzien de vakantiegangers op die manier van warm water voor het sanitair of de aquaparken!

 

Waterverbruik op de camping

Yelloh! Village schenkt veel aandacht aan water omdat het steeds zeldzamer en kostbaarder wordt. In die zin heeft Yelloh! Village reeds vele stappen ondernomen: het Yelloh! Village - Le Sérignan Plage bijvoorbeeld, recupereert het gebruikte sanitaire water voor de irrigatie van de groene zones.

×