•  
  •  

De Yelloh campingdorpen respecteren het milieu: profiteer ten volle van de natuur!

_

Het Ecolabel, een bekroonde en erkende verbintenis

De volledige Yelloh! Village groep neemt een respectvolle houding aan tegenover het behoud van de natuur en de ontwikkeling van een groener en duurzamer toerisme, in samenwerking met OFIS , in nauw contact met AFNOR en met de financiële steun van ADEME.

 

 

Het Yelloh! Village handvest

Beter dan groene ruimten, onze domeinen zijn grote tuinen waar je te midden van de natuur leeft. De regionale architectuur, de opwaardering van de site, de ontdekking van de omliggende natuur, de zin voor wat authentiek is vormen de identiteit van Yelloh! Village. De sites van Yelloh! Village zijn uiterst verzorgd.

Duurzame Yelloh!

De sensibilisering van de klanten maakt eveneens deel uit van het charter dat iedere Yelloh! Village camping moet toepassen. Om haar engagement ten aanzien van een politiek van duurzame ontwikkeling te verdiepen heeft de groep de Yelloh! Initiatieven ingesteld. Naar haar klanten toe geven ze aan welke wijzigingen in het dagelijkse gedrag leiden tot een beter respect voor het milieu.
Een stripverhaal met mascotte Yellito in de hoofdrol wordt overigens geafficheerd in de badkamers van de huuraccommodaties en de sanitaire blokken van alle Yelloh! Village campings. De bedoeling is de klant bewust te maken van het respect voor het milieu. Yelloh! Village heeft goed begrepen dat kleine, tot zelfs de allerkleinste veranderingen in ons dagelijkse handelen, van essentieel belang zijn voor het welzijn van onze planeet.

Afvalbeleid

Tijdens uw verblijf is de netheid van uw vakantiewoning zowel voor u als voor ons heel belangrijk: afval dat op de camping geproduceerd wordt, eist onze aandacht op. Huisvuil wordt regelmatig opgehaald en daarna gehergroepeerd op de daarvoor voorziene plaatsen om verwerkt en gerecycleerd te worden. Er wordt dus een recyclagebeleid gevoerd om uw ecologische voetafdruk zo klein mogelijk te houden, zelfs op vakantie!
Het Yelloh! Village - Le Parc de Montsabert heeft aldus een composteringssysteem uitgewerkt om al het organische afval te verwerken en het Yelloh! Village - Les Grands Pins heeft ervoor gekozen een recyclagesysteem te installeren voor secundair afval (batterijen, inktpatronen,...).

Energiebeheer

Een vraag inherent aan menselijke activiteiten is hoeveel energie er nodig is. Zo heeft Yelloh! Village zich reeds lang geëngageerd om de strijd aan te gaan tegen de verspilling van energie op alle campings.
Prioritair zijn schone en duurzame energiebronnen, campings uitgerust met ecologische transportmiddelen (gebruik van elektrische voertuigen binnen de camping en het gratis uitlenen van fietsen in bepaalde Yelloh! Village),... Niets wordt aan het toeval overgelaten!
De warmtepompen en zonnepanelen van het Yelloh! Village - L'Océan Breton en van het Yelloh! Village - Les Mouettes voorzien de vakantiegangers op die manier van warm water voor het sanitair of de aquaparken!

Waterverbruik op de camping

Yelloh! Village schenkt veel aandacht aan water omdat het steeds zeldzamer en kostbaarder wordt. Door regenwater te gebruiken en de mensen aan te zetten verantwoordelijk met hun watergebruik om te gaan, passen onze campings in een duurzaam en ecologisch kader.
In die zin heeft Yelloh! Village reeds vele stappen ondernomen: het Yelloh! Village - Le Sérignan Plage bijvoorbeeld, recupereert het gebruikte sanitaire water voor de irrigatie van de groene zones en het Yelloh! Village - Le Soleil Vivarais is er in geslaagd het dagelijkse watergebruik te verminderen dankzij waterbesparingsystemen en het opvolgen van het waterverbruik.

Landschapscampings en perfect geïntegreerde accommodaties

De campings van Yelloh! Village vindt u terug in de mooiste streken van Frankrijk, Spanje en Portugal, omringd door adembenemende landschappen en een uitzonderlijke natuur. Wij zijn ons van dat geluk bewust en we doen ons best om op alle mogelijke manieren deze natuurpracht voor de toekomstige generaties vakantiegangers intact te houden. Alle Yelloh! Village hechten er veel belang aan om harmonieus in het landschap op te gaan en zo weinig mogelijk sporen achter te laten op het terrein. Er wordt bijzonder veel aandacht besteed aan de logementen: van de chalets opgetrokken uit massief hout waar de kleuren van de Pyreneeën in reflecteren, tot de vissershutten aan de rand van de oceaan, de Yelloh! accommodaties hebben zich altijd weten samen te voegen met het landschap.
De Yelloh! Village hebben daarom bijzondere aandacht besteed aan de harmonieuze inplanting van hun verhuurparken in de omgeving.

Ontdekking en valorisatie van de natuurlijke omgeving

De natuur beschermen is de natuur ook leren ontdekken, leren kennen en leren appreciëren. Met begeleide uitstappen, ontdekking van de plaatselijke rijkdommen, het patrimonium, de geschiedenis, de gastronomie en de cultuur die als kader dienen voor uw vakantie, of met de promotie van de "5 Yelloh! Initiatieven" om de energetische voetafdruk te verminderen, proberen we de kampeerders te sensibiliseren voor het behoud van de natuur die dient als omlijsting voor onze campings.
Uitstappen worden regelmatig georganiseerd in vele Yelloh! Village om de lokale plantengroei of omgeving te ontdekken: uw vakantie in Yelloh! Village Le Brasilia, l'Etoile des Neiges of Le Pré Lombard zullen vol ontdekkingen zitten!

Clef verte

Respect voor het milieu is vanaf het begin één van de hoofdbekommernissen  geweest van Yelloh! Village. Als zodanig werd het label Clef verte, dat goed milieubeheer en ecologisch verantwoord toerisme beloont, aan meerdere van onze campings toegekend.

Laatst bezochte campings
×