Neem een duik in de schitterende kreken van Menorca

De kreken van Menorca met hun turkooisblauwe water weten u ongetwijfeld te verrassen met hun prachtige fijnzandstranden en hun authentieke en unieke kader. Elke kreek heeft weer wat anders te bieden!

Focus op de kreken van Menorca

Het eiland dankt zijn faam aan zijn vele kreken en hun verscheidenheid qua grootte en landschap. Menorca werd in 1993 door de Unesco overigens uitgeroepen tot beschermde biosfeer

 

Wat staat er op het programma?

In Binigaus ontdekt u een van de allermooiste maagdelijke stranden van Menorca vanwaar u naar de Cova des Coloms wandelt: een immense natuurlijke grot – bijgenaamd ‘de kathedraal’ – in de kloof van Es Migjorn. Indrukwekkend!

In het zuiden van Menorca voert het pad van Galdana naar Macarella u via kleine bossen en kliffen langs spectaculaire uitkijkpunten. Het contrast tussen het intense groen van de pijnbomen en het turkooisblauw van het water van Macarella is ronduit verbluffend!

 

Droomt u van een zwempartij met uitzicht op de vuurtorens van het eiland? Opteer dan voor Cala Tortuga, het strand bij de vuurtoren van Favàritx. Dit maagdelijke, enigszins verscholen strand is onwaarschijnlijk mooi! Houdt u van wandelen, neem dan de Camí de Cavalls. Deze route voert langs de magnifieke landschappen aan de noordkust met kliffen, kloven en sombere leisteen.

 

In het noorden van het eiland, in La Vall, vindt u beschutting tegen de zuiderwind. Op een fijnzandstrand bij de kristalheldere zee geniet u van een heerlijke siësta in de schaduw van een prachtig dennenbos.

 

In Pregonda, een heuse parel van het Middellandse Zeegebied, ontdekt u een kreek met kristalhelder water en rood zand. U moet een eindje lopen om er te komen maar het is de inspanning meer dan waard: dit is zonder enige twijfel een strand dat u niet mag missen!

 

Bij het strand Cala Rafalet vertrekt een ongerept pad van steen en rotsen. Het brengt u naar een kreek met kristalhelder, smaragdgroen water waar een magische en mysterieuze sfeer van uitgaat.

Overige beschikbaarheid

Campings tijdens deze periode gesloten

×