Camping De vuurtoren Eckmühl

Dit historische monument, een van de meest bezochte van de Finistère, biedt u vanaf zijn 65 meter hoge top een spectaculair uitzicht op het Pays Bigouden. Een bezoek aan deze legendarische vuurtoren is beslist de moeite waard!

De aan het randje van Europa gelegen vuurtoren Eckmühl moet u tijdens uw vakantie in de Finistère in Bretagne absoluut bezocht hebben…  Met 70.000 bezoekers per jaar is dit de meest bezochte toeristische bezienswaardigheid van het Pays Bigouden!  Ook u zult vallen voor de charme van dit unieke, op een magische plek gelegen bouwwerk.

 

Beklim de 307 treden en geniet van het adembenemende uitzicht van 360° op de hele Pointe de Saint-Pierre en het Pays Bigouden. U ontwaart misschien zelfs de berg van Locronan! Elke jaar wordt er een hardloopwedstrijd op de traptreden georganiseerd: het doel is zo snel mogelijk de top van de vuurtoren te bereiken, en dat binnen de minuut! Minder sportieve bezoekers kunnen de expositie bezoeken die een inkijkje geeft in de geschiedenis van deze bijzondere vuurtoren. 

 

Rue du Phare

29760 Penmarch

2 campings gevonden

campings Finistère

×