Camping De vuurtoren van Cordouan

Viert u vakantie in de Gironde? Dan is een bezoekje aan de schitterende vuurtoren van Cordouan een absolute must. Ontdek samen met uw familie of vrienden zijn bijzondere geschiedenis.

Focus op de vuurtoren van Cordouan!

De vuurtoren van Cordouan waakt intussen al meer dan vier eeuwen over het estuarium van de Gironde. Indrukwekkend, toch?

Dit monument, dat al in 1862 als ‘Monument historique’ is aangemerkt en sinds 2021 als Unesco-werelderfgoed, is de oudste vuurtoren van Frankrijk die nog in bedrijf is. Boven op de vuurtoren, die 67,50 meter hoog is, is het genieten van het adembenemend mooie uitzicht. Beklim de 311 treden en laat u in vervoering brengen door deze bijzondere vuurtoren.

 

Wat staat er op het programma?

Wat dacht u ervan om te beginnen met een bezoekje aan de vuurtoren? Scheep maar gauw in en zet koers naar de vuurtoren die op volle zee op een rotsachtig plateau tussen de zandbanken is gebouwd. Met zijn geschiedenis en architectuur, die al net zo fantastisch als indrukwekkend zijn, zal deze vuurtoren u laten wegdromen. Trek uw sneakers aan en maak een wandeling op de rotsachtige getijdenkust van Cordouan. Bij eb zult u er bovendien de strandvissers op schelpen zien jagen. Tijdens uw campingvakantie beleeft u hier allerhande leuke en authentieke activiteiten.

 

33123 Le Verdon-sur-Mer

www.phare-de-cordouan.fr

4 campings gevonden

campings Gironde

×