Camping Diois

Laat u verleiden door de culinaire specialiteiten, talrijke wandelpaden en authentieke dorpjes.

Vakantie op een camping Diois
De natuur- en historierijke regio Diois strekt zich uit van de Provençaalse Drôme tot het Vercors Massief en maakt deel uit van het departement de Drôme. Tijdens een campingvakantie in de Diois kunt u de talrijke lokale specialiteiten ontdekken, en dan met name de beroemde Clairette de Die, een fruitige, zoete natuurlijk mousserende wijn waar de streek bijzonder trots op is. En ook al hebben de ambachtelijke bieren enkele jaren geleden hun intrede gedaan in de Pays Diois, de beroemde Clairette de Die laat zich maar moeilijk onttronen. Een campingvakantie in de Pays Diois geeft u ook de gelegenheid de andere lokale specialiteiten te proeven, zoals de ‘ravioles dioises’, ambachtelijke ravioli met verschillende smaken.

 

Camping Diois
Maar de culinaire specialiteiten zijn niet de enige troef van de Pays Diois. De streek zal met zijn prachtige landschappen en ontelbare activiteiten al uw zintuigen tot leven wekken. Profiteer van de vele mogelijkheden waarmee u uw campingvakantie avontuurlijk en actief kunt maken: speleologie, paardrijden, kanovaren, canyoning, parapenten, boomklimmen, via ferrata. Waag u met familie of vrienden ook op de talloze wandelpaden die u door unieke natuurgebieden voeren. En bewonder in de zomer vooral de schitterende en heerlijk geurende lavendelvelden die zo karakteristiek voor de streek zijn.
Ontdek ook de kleine authentieke dorpjes: Mirmande, een van de mooiste middeleeuwse dorpen van Frankrijk; Crest, beroemd vanwege zijn Tour de Crest, de hoogste vestingtoren van Frankrijk die prachtig boven het dorp uitrijst; Châtillon-en-Diois, een middeleeuws dorp aan de voet van de 2041 meter hoge Montagne Glandasse en aan de oever van de rivier de Drôme; of het stadje Die, gelegen aan de voet van het Vercors Massief met fraaie monumenten die dateren uit de Romeinse tijd, zoals de beroemde Porte Saint-Marcel…

2 campings gevonden

campings Drôme

×