Escal’Atlantic en het leven op de pakketboten

Escal’Atlantic laat u de hoogdagen van de trans-Atlantische pakketboten of oceaanlijners herbeleven. Een vrij bezoek, en meteen ook een unicum in Europa, dat u alle geheimen van deze oceaanreuzen zal openbaren.

Focus op Escal'Atlantic

 

Escal’Atlantic ligt pal in het hart van de onderzeebootbasis van Saint-Nazaire. Het bezoekerscentrum is in het leven geroepen om de maritieme geschiedenis van de gemeente te promoten. De haven van Saint-Nazaire was dan ook een van de plekken van waar de trans-Atlantische pakketboten afvoeren. En die oceaanreuzen werden gebouwd in de lokale scheepswerf. Het museum opende in 2000 de deuren en mocht intussen al meer dan 2 miljoen bezoekers verwelkomen.

 

Tijdens uw bezoek ontdekt u de geschiedenis van deze schepen, onder andere aan de hand van replica’s van onderdelen van mythische pakketboten, zoals de “Normandie” of de “France”. U betreedt het museum via de loopplank, als scheepte u in op een echte pakketboot. Om de wereld van de oceaanlijners opnieuw tot leven te wekken, is het centrum ingedeeld volgens bepaalde thema’s: de geschiedenis, het leven van de passagiers aan boord, de bemanning, het werk achter de schermen en de decoratieve kunstvoorwerpen. Al die verschillende invalshoeken en aspecten vullen elkaar aan en geven de bezoeker op die manier een totaalbeeld van het leven aan boord.

 

Wat staat er op het programma?

 

Bezoeken en ontdekken! Het parcours is zo uitgedokterd dat u helemaal in de ervaring wordt ondergedompeld. Het project heeft alles te danken aan de scenografie, die u verschillende plekken van een pakketboot laat ontdekken. Denk daarbij maar aan de kajuiten, de keukens of de salons. Maar u ontdekt ook de achterkant van het decor, met de vertrekken voor de bemanning, zoals de stuurhut, de koelruimte en de machinekamer ... Daar wordt u vergast op schilderingen, documentaires en collector’s items uit echte pakketboten.

 

Een klassiek bezoek is volledig vrij. Maar u kunt ook kiezen voor een geleid bezoek dat “La grande traversée”, of de grote oversteek, is gedoopt en waarmee u als het ware in de voetsporen van de bemanning treedt. U kunt er ook interactieve spelletjes spelen en zo in de huid van, bijvoorbeeld, de directeur van een rederij kruipen. Kies uw lijn er maar uit, houd toezicht over uw bemanning en uw schepen, en omzeil de vele obstakels!

 

Base sous-marine de Saint-Nazaire
44600 Saint-Nazaire

 

https://www.saint-nazaire-tourisme.nl/bezienswaardigheden/de-attracties/escalatlantic/

Overige beschikbaarheid

Campings tijdens deze periode gesloten

×