Camping Fort Libéria

Ontdek Fort Libéria, de burcht die uittorent boven de stad Villefranche-de-Conflent. Tijdens uw vakantie is een bezoekje aan deze parel van het departement Pyrénées-Orientales niet te versmaden.

Campingvakantie in de buurt van Fort Libéria

Architect Vauban is in 1681 begonnen met de bouw van Fort Libéria. De imposante militaire burcht bevindt zich op een bergflank nabij Villefranche-de-Conflent. Dat staat meteen ook garant voor uitzonderlijke vergezichten op de omliggende steden. U kunt er ook, alleen of met een gids, de verborgen schatten van dit monument ontdekken. Wie deze reis terug in de tijd wil maken, moet wel eerst naar boven klimmen.

 

Camping in de buurt van Fort Libéria

Hiervoor hebt u de keuze uit een aantal mogelijkheden. Sportievelingen kunnen het wandelpad naar het fort nemen, of de 734 treden in de ondergrondse tunnel trotseren. Maar voor het zweet u uitbreekt: u kunt in het centrum van het dorp ook in een terreinwagen stappen. Als u in het fort bent aangekomen, kunt u zichzelf verwennen en in een idyllisch kader genieten van de Catalaanse culinaire specialiteiten. Kortom, tijdens uw daguitstap naar Fort Libéria zullen al uw zintuigen worden geprikkeld.

 

 

66500 Villefranche-de-Conflent
www.fort-liberia.com

2 campings gevonden

campings Pyrénées Orientales

×