Huuraccommodatie op een Yelloh! Village-camping in de buurt van het Esterelmassief

Als u uw vakantie wilt doorbrengen in een Yelloh! Village aan de Azurenkust, dan kunnen we u een bezoek aan het Esterelmassief aanraden. De oude vulkaan is het rode, wilde hart van de regio en van het departement Var en zal u vergasten op tal van bijzondere wandelpaden.

 

Focus op het Esterelmassief

 

Le Massif de l’Estérel est un lieu chargé d’Histoire avec de nombreuses anecdotes et légendes, comme celles à l’origine de son nom. La légende raconte que des femmes venaient consulter une fée appelée « Estérelle » pour être plus fécondes.

 

En vérité, la Terre s’est fissurée lors d’un mouvement de plaques tectoniques, laissant la lave monter à la surface et donnant ainsi cette couleur pourpre à la roche. La véritable origine du nom du massif viendrait donc du dérivé de l’adjectif « stérile », qui correspondrait au terrain acide et peu fertile qu’est l’Estérel.

 

Le plateau en lui-même serait né d’une éruption volcanique il y a 250 millions d’années. D’abord rattaché à l’Afrique, ce morceau de terre s’en sépare lors de la formation de la Méditerranée. Par la suite, un pan de l’Estérel part même à la dérive et devient la Corse. Par quelques matins clairs, on peut apercevoir l’île depuis les hauteurs.

 

Les reliefs accidentés, les paysages déchiquetés et les criques abruptes plongeant dans la Méditerranée témoignent de cette histoire mouvementée et offrent des paysages surprenants. Le Massif de l’Estérel, entre mer Méditerranée et Provence, représente un massif de 32 000 hectares et s’entend sur les communes de Saint Raphaël, Fréjus, Bagnols-en-Forêt et les Adrets de l’Estérel.

 

Op het programma

 

Het Esterelmassief is door Natura 2000 erkend als beschermd natuurgebied en is ontegensprekelijk een van de mooiste natuurlijke bestemmingen van Frankrijk. Met zijn opmerkelijke schoonheid en vele troeven is dit gebied een paradijs voor al wie houdt van de natuur en de zee.

 

Deze parel in het zuiden van Frankrijk herbergt tal van bijzondere en charmante plekken langs de Corniche d’Or. Her en der wandelt u hier naar punten met een adembenemend mooi panoramisch uitzicht over de Middellandse Zee, waar het bovendien genieten is van activiteiten in volle natuur. Daarbij denken we, bijvoorbeeld, aan de Cap Dramont, de Pic de l’Ours en de Cap Roux. Het Esterelmassief is een ruig gebied dat kan rekenen op liefst 3.000 uren zonneschijn per jaar. Vergeet dus vooral uw zonnebrandcrème niet als u de 51 kilometer lange kustweg wilt afwandelen.

 

Brengt u uw zonovergoten vakantie liever door aan het water? Trek dan maar gauw naar het strand van Le Dramont vanwaar u langs de inhammen van het Esterelmassief kunt kajakken. Zo zult u er prachtige grotten en verborgen inhammen ontdekken die alleen via de zee toegankelijk zijn. Daarna is het tijd om de flora en fauna van de Cap Dramont te ontdekken en daarvoor gaan we aan boord van de ‘Capitaine Némo’, de vedette met een doorkijkbodem. Deze activiteit zal zowel klein als groot weten te bekoren.

 

Daarna hijsen we ons in een duikerspak, en gewapend met een duikbril, een snorkel en onze mooiste zwemvliezen gaan we de zeebodem van nog dichterbij bewonderen. Deze onderwateruitstap zal al wie houdt van de kleuren en de schoonheid van de Middellandse Zee in vervoering brengen. Verrukking en kicks zullen elkaar hier opvolgen!

 

Met zijn ontelbare natuurlijke sites die uitnodigen tot far niente en zijn brede waaier aan mogelijke uitstappen en wandelingen weet het Esterelmassief elk jaar weer de bezoekers voor zich in te palmen.

 

Overige beschikbaarheid

Campings tijdens deze periode gesloten

×