De Kaap van Dramont

Aan het einde van het Esterelmassief, voordat deze overgaat in de zee bij Saint-Raphaël ligt de kaap van Dramont. Deze punt torent boven onze camping in Saint-Raphaël uit en biedt prachtige uitzichten.

 

Meer informatie over de kaap van Dramont

 

De kaap van Dramont is het meest zuidelijke deel van het Esterelmassief. Deze natuurschat ligt in het gehucht Dramont, een van de mooiste delen van de stad Saint-Raphaël. Hoewel de kaap niet echt hoog is in vergelijking met de rest van het massief, is de plek toch indrukwekkend.

 

De verschillende uitkijkpunten van de kaap van Dramont bieden namelijk een uniek panorama van 360 graden. Aan de ene kant domineert de rest van het Esterelmassief deze punt. Aan de andere kant domineert de kaap de onmetelijkheid van de Middellandse Zee, met name het eiland Île d’Or. Dit kleine eiland dat tegenover het vasteland ligt, maakt eigenlijk deel uit van het Esterelmassief. Dat is niet verwonderlijk, want het eilandje bestaat ook uit rode vulkanische rotsen. Net als de kaap van Dramont en het Esterelmassief.

 

De kaap van Dramont is ook een prachtig decor van de flora van de kust van de Côte d'Azur. Via de vele paden wandelt u langs majestueuze dennenbomen en door een grote verscheidenheid aan typische planten van het massief. Dit heeft ertoe geleid dat deze plaats een beschermd Natuur 2000-gebied is en is geclassificeerd als een opmerkelijke site.

 

Tijdens uw vakantie op onze camping in Saint-Raphaël verblijft u aan de voet van de kaap van Dramont. Een boeiend natuurlandschap, dat een echte dimensie geeft aan de zee en de omgeving. Een fascinerende plek die een bezoek meer dan waard is. En dit kan op verschillende manieren, want de kaap heeft vele verrassingen voor u in petto.

 

Wat te doen?

 

De belangrijkste activiteit van de kaap van Dramont is natuurlijk wandelen. Via de kustwandeling kunt u een wandeling maken vanaf de haven van Santa Lucia tot Agay, een andere gedeelte van Saint-Raphaël. Er zijn verschillende bewegwijzerde routes, zodat u hier gemakkelijk een wandeling kunt maken.

 

U kunt uw wandeling bijvoorbeeld beginnen bij de kleine haven van Poussaï. Met slechts 90 aanlegplaatsen en nog veel meer mimosa’s is dit kleine haventje authentiek en geheim, want nauwelijks zichtbaar vanaf het land.

 

Hiertussen bevinden zich geweldige plekjes die u zeker moet ontdekken. Zoals de semafoor de belangrijkste van de PACA-regio (Provence-Alpes-Côte d'Azur). Deze 125 meter hoge post werd gebruikt als militaire bewakings- en communicatiepost. Tegenwoordig wordt deze plek gebruikt door de Franse marine om de kustlijn te bewaken.

 

Sommige plaatsen kunnen worden ontdekt door ze te naderen, andere kunnen vanaf een grotere afstand worden bekeken. Dankzij de uitzichten vanaf de wandelpaden kunt u vele bezienswaardigheden langs de kust van de Var zien. Zoals het eiland île d’Or, de baai van Agay en niet te vergeten het landingsstrand. Deze laatste, die oorspronkelijk het strand van Dramont werd genoemd, was een van de plaatsen waar op 15 augustus 1944 de landing in de Provence plaatsvond.

 

Tot slot is het ook mogelijk om de kaap van Dramont op een veel minder verwachte manier te ontdekken. De trein (TER) loopt namelijk door deze punt van het Esterelmassief. Dus als u de trein neemt om andere bezienswaardigheden in deze regio te bezoeken, reist u langs de kust via deze kaap.

Overige beschikbaarheid

Campings tijdens deze periode gesloten

×