Landingsstrand in de Provence (Dramont)

Tijdens uw vakantie in Saint-Raphaël kunt u een bezoek brengen aan het landingsstrand. Een paradijselijke plaats met geschiedenis.

 

Meer informatie over het landingsstrand in de Provence (Dramont)

 

Het landingsstrand, ook bekend als het strand van Dramont, is een van de bekendste stranden van Saint-Raphaël. Het strand dankt zijn oorspronkelijke naam aan het gebied waarin het ligt: Dramont. Nog een bijzonderheid: het strand heeft een zandstrand en een kiezelstrand.

 

Aanvankelijk kreeg dit strand bekendheid door zijn ligging tegenover het eiland l’île d’Or. Dit eilandje van rode rotsen, waarop een toren werd gebouwd, zou de striptekenaar Hergé als inspiratiebron hebben gebruikt voor het schrijven van het album De Zwarte Rotsen, een symbolische plaats van de avonturen van Kuifje. Het strand was de perfecte plek om deze toren te observeren, of zelfs te benaderen.

 

Het is ook sinds lange tijd de ideale plaats om te duiken, omdat de onderwaterwereld hier zo uitzonderlijk mooi is. De verschillend gekleurde stenen zorgen voor een unieke mix. De rode stenen komen perfect tot hun recht dankzij het esterelliet: een magmatisch gesteente, vandaar de naam Esterelmassief. Deze stenen liggen ook op het kiezelstrand.

 

Maar sinds de Tweede Wereldoorlog is het strand wereldberoemd geworden omdat het door het Amerikaanse leger werd uitgekozen als een van de belangrijkste plaatsen van de geallieerde landingen in de Provence. Op 15 augustus 1944 landden tienduizenden Amerikaanse militairen op deze kust om de Duitse troepen terug te dringen. Twee weken later was de Provence bevrijd.

 

Tegenwoordig zijn de sporen van de geallieerde landing nog steeds zichtbaar. Een authentiek landingsschip en een gedenksteen herinneren aan deze belangrijke gebeurtenis uit de oorlog. Het strand heeft zijn karakteristieke rust hervonden. Het is heerlijk om hier wat uit te rusten op het zand of de kiezels, te zwemmen in het heldere water, te snorkelen of te kajakken op zee.

 

Onze camping in Saint-Raphaël ligt overigens direct aan het strand. De camping heeft een directe toegang tot de zee, die u vanuit uw accommodatie of standplaats kunt zien. Dat ziet er fantastisch uit, nietwaar?

Overige beschikbaarheid

Campings tijdens deze periode gesloten

×