Camping "Musée de la Préhistoire"

Het tegenover het strand van "La Torche" gelegen "Musée de la Préhistoire Finistérienne" (Prehistorisch Museum van de Finistère) biedt al meer dan honderd jaar een bijzonder inkijkje in de geschiedenis van deze streek, ten tijde van het leven van de prehistorische mens… Reis 500.000 jaar terug in de tijd!

Campingvakantie "Musée de la Préhistoire Finistérienne"

Het "Musée de la Préhistoire Finistérienne", ontstaan op initiatief van een aantal gepassioneerde geschiedenisliefhebbers, laat u kennismaken met alle aspecten van het leven in Bretagne, van 500.000 jaar vóór ons tijdperk tot het begin van de Middeleeuwen.

 

Uit welke periode stammen de dolmens en menhirs? Waar dienden ze voor? Hoe werden ze geplaatst? U komt alles te weten over de geheimen van de Prehistorie in Bretagne. U kunt zelfs een reconstructie van oude graven bewonderen (met skeletten) of een complete collectie wapens uit die tijd.

 

Dit museum is ook bijzonder geschikt voor kinderen: ze kunnen meedoen aan een groot aantal workshops en reconstructies die voor zowel kinderen als volwassenen worden georganiseerd. Van het fabriceren en decoreren van aardewerk zoals in het Neolithische tijdperk tot het reconstrueren van een bronzen munt of het bouwen van uw eigen muziekinstrument, hier ontdekt u alle aspecten van het leven van de prehistorische mens…

 

Gedurende de hele zomer organiseert het museum rondleidingen (te voet of per fiets) en workshops tijdens welke u meer te weten komt over dolmens, Gallische steles en menhirs. Sommige rondleidingen vinden zelfs ‘s avonds plaats: de sfeer is dan absoluut magisch en onwerkelijk te noemen. 

 

Musée de la Préhistoire Finistérienne

657 Rue du Musée de la Préhistoire

29760 Penmarch

Voor meer informatie:https://museedupatrimoine.fr/musee-de-la-prehistoire-finisterienne-a-penmarch-finistere/33614.html

Overige beschikbaarheid

Campings tijdens deze periode gesloten

×