Camping Natuurreservaat Vallée de Chaudefour

In Auvergne vindt u het natuurreservaat Vallée de Chaudefour, een verbluffend stukje natuurpracht in het hart van het massief van Sancy.

Campingvakantie Natuurreservaat Vallée de Chaudefour

Toen het vulkanisch massief van Sancy zo’n 600.000 jaar geleden deels instortte, ontstond de vallei die nu het natuurreservaat Vallée de Chaudefour vormt. De bergflanken bestaan uit steile rotsen met naaldvormige uitsteeksels en scherpe kammen. De buitengewone alpenflora en maar liefst 976 diersoorten dragen bij tot de pittoreske schoonheid van dit gletsjerdal dat zonder twijfel één van de mooiste van heel Auvergne is.

 

Camping Natuurreservaat Vallée de Chaudefour

Dit wandelparadijs is sinds 1991 geklasseerd als "Réserve Naturelle Nationale". De schitterende landschappen en opmerkelijke biodiversiteit zijn onovertroffen: beekjes, watervallen, grasweiden, gletsjerdalen, … En dan vergeten we de befaamde scherpe ‘dikes’ nog: de Crête du Coq (Hanenkam) en de Dent de la Rancune (Tand van de Rancune). Houdt u van vakantie in de volle natuur, dan overtreft dit unieke natuurpark in Auvergne vast uw stoutste verwachtingen.

 

 

63790 Chambon-sur-Lac

1 camping gevonden

campings Puy de Dôme

×