Ontdek het leven in de zee dankzij het aquarium Oniria

Duik in de onderwaterwereld en breng samen met uw familie een bezoek aan Oniria, het aquarium in Canet-en-Roussillon. Bewonder van dichtbij talloze soorten – onder meer majestueuze haaien – in een gloednieuwe infrastructuur.

Focus op Oniria

 

Oniria is het nieuwe aquarium van de stad Canet-en-Roussillon. Het is de opvolger van het oude aquarium dat in 1983 in een voormalige vismijn ondergebracht werd maar niet meer aan de huidige normen voldeed. Bedenker Patrick Masanet besloot daarom samen met het stadsbestuur om een volledig nieuw complex te bouwen. Zo ontstond Oniria, dat op 10 juli 2021 de deuren opende.

 

Vandaag worden de bezoekers onthaald in een 3.500 m² groot complex met 83 bassins en meer dan 600 soorten. In het vernieuwde aquarium maakt u kennis met alle facetten van de onderwaterwereld. Oniria koestert ook de ambitie om bij te dragen aan de instandhouding van de zeeën en hun bewoners, en werkt aan de bewustmaking hieromtrent.

 

Daarnaast engageert Oniria zich om ecologisch verantwoord te werken en zijn impact op het milieu tot een minimum te beperken. Zo gebruikt het aquarium bij voorkeur lokale natuurlijke hulpbronnen. Het complex is daarom uitgerust met een thalassothermie-installatie die voor de klimaatregeling van het gebouw zeewater als brandstof gebruikt. 

 

Oniria werkt tot slot ook samen met verscheidene instellingen zoals CRIOBE, de universiteit van Perpignan en CNRS om wetenschappelijke studies uit te voeren over thema’s als de klimaatopwarming, de verzuring van de oceanen, microplastics en door de mens veroorzaakte vormen van verontreiniging.

 

Wat staat er op het programma?

 

Een bezoek aan Oniria verloopt in verschillende fasen. Het aquarium is onderverdeeld in 10 universums die elk aan een bepaalde fauna en/of een bepaald thema gewijd zijn. Elk universum vormt op die manier een aanvulling op de andere universums:

  • Bergen
  • Waterlopen
  • Strand
  • Diep in de oceaan
  • Jungle
  • Zeeleven in de tropen
  • Koninkrijk der haaien
  • Water en wetenschap
  • Reis terug in de tijd
  • Water en de mens

Elke dag kunt u het voedermoment van verscheidene soorten bijwonen: haaien, piranha’s, murenen, inktvissen en roggen. Het team van verzorgers voedert de dieren niet alleen, maar vertelt ook honderduit over hun voedingsgewoonten.

 

Een bezoek aan Oniria is een heerlijke familieactiviteit en een ideale manier om de onderwaterwereld beter te leren kennen!

 

Oniria
2 Boulevard de la Jetée
66140 Canet-en-Roussillon

 

https://www.oniria.fr/

Overige beschikbaarheid

Campings tijdens deze periode gesloten

×