Camping Prehistorisch Museum van Tautavel

De prehistorie heeft u nog niet al haar geheimen prijsgegeven: ter gelegenheid van uw familievakantie met Yelloh! Village kunt u in de voetsporen van de Tautavelmens treden en een uniek avontuur beleven …

Campingvakantie In de buurt van Prehistorisch Museum van Tautavel

Professor Henry de Lumley en zijn team hebben in 1971 in Frankrijk de fossiele resten blootgelegd van de zogenaamde Tautavelmens, een Homo heidelbergensis. Die vondst was meteen het startschot voor een project zonder weerga: de oprichting van een wetenschapscentrum dat het grote publiek wil laten kennismaken met het leven van de prehistorische mens in Europa en de evolutie van de mens tot in onze tijd in kaart brengt. Durft u tijdens uw volgende campingvakantie met uw hele familie 450.000 jaar terug in de tijd te reizen? Ontdekking en verwondering zijn hier de trefwoorden.

 

Camping In de buurt van Prehistorisch Museum van Tautavel

Kinderen, ouders, grootouders, liefhebbers van de prehistorie of niet, ingewijden en novicen … werkelijk iedereen zal in de ban zijn van dit fascinerende universum. Liefst 21 zalen en meer dan 1.500 m² aan galerijen vertellen hier het verhaal van de Tautavelmens aan de hand van levensgrote reconstructies, tastbare voorwerpen, pedagogische activiteiten, echte menselijke beenderen … Bovendien bevindt u zich hier op amper 3 kilometer van de Caune de l’Arago, een grot die op haar beurt heel wat prehistorische schatten herbergt. Dat wilt u niet missen, toch?

 

 

Musée de Préhistoire

Avenue Léon-Jean Grégory

66720 Tautavel

https://450000ans.com/

Overige beschikbaarheid

Campings tijdens deze periode gesloten

×