Kinderen in het Yelloh! Village Aluna Vacances

Op familiecamping Aluna Vacances kunt u rekenen op een uitgebreid animatieprogramma dat zowel volwassenen als kinderen aanspreekt. Dankzij de activiteiten voor iedereen, de kinderclubs en de geanimeerde avonden valt er altijd wel wat leuks te beleven tijdens uw verblijf in Ruoms.

  Onze kinderclubs

  Voor de kids is een campingvakantie een unieke belevenis. Ze houden er heerlijke herinneringen aan over! Om ervoor te zorgen dat ze zich helemaal kunnen uitleven, heet het Yelloh! Village Aluna Vacances uw youngsters welkom in zijn kinderclubs. Zij kunnen terecht op een plek die exclusief voorbehouden is voor onze jongste gasten en krijgen er een animatie- en activiteiten programma dat specifiek op hen is afgestemd.

  • Club Kids:
   5-7 jaar
   Het hele seizoen

   De Kids Club is de perfecte plek voor alle 5- tot 7-jarigen. Ze vermaken zich met een programma dat precies op hun leeftijd en voorkeuren afgestemd is!

    

   • Minidisco
   • Sportactiviteiten
   • Gezelschapsspellen
   • Kindershow
   • Circusworkshop
   • Thematische workshops

  • Club Juniors:
   8-12 jaar
   Het hele seizoen

   Grote broer en zus krijgen ook een aangepast programma met afwisselende activiteiten. Zo vermaken ze zich opperbest en op meer dan één manier!

    

   • Sporttoernooien
   • Kindershow
   • Schattenjacht
   • Circusworkshop

  • Club Teens:
   13-17 jaar
   Hoogseizoen

   Op camping Aluna Vacances hebben zelfs de adolescenten een eigen club om samen van leuke momenten te genieten. Een team van animatoren leidt alles in goede banen!

    

   • Escapegame
   • Spelletjes in het zwembad
   • Sporttoernooien
   • Nocturne
   • Workshop trapeze of circus

  Een perfecte plek voor je kinderen

  Naast de kinderclubs hebben we op de camping nog meer leuke dingen in huis voor onze jongste vakantiegangers. Allereerst zijn er op het campingdomein drie speelweiden met glijbanen, wipkippen en klimtuigen waarop ze zich kunnen uitleven.

  Het allerleukst voor de kids is echter het circus: in een 500 m² grote tent worden talloze workshops georganiseerd. Ze werken er aan hun evenwicht of leren trapezekunsten onder de knie te krijgen. Verder op het programma: hoepelen, jongleren en paaldansen. Naast de tent staat nog een grote structuur opgesteld voor wie zich aan vliegende trapeze wil wagen. Sensationeel!*

  *Deze activiteiten worden begeleid door professionele animatoren.

  Openingstijden van de kinderclubs

  Kids Club en Juniors Club

  De Kids Club en de Juniors Club zijn in het hoogseizoen 5 dagen per week open. In het laagseizoen zijn ze enkele dagen per week open, afhankelijk van de bezetting van de camping.

  Teens Club

  De Teens Club is 4 dagen per week open, inclusief een nocturne in de maanden juli en augustus. 

  Onze activiteiten

  Kiest u voor een camping in de Ardèche, dan weet u zich verzekerd van een uitgebreid activiteitenaanbod. In het Yelloh! Village Aluna Vacances doen we er nog een schepje bovenop en hebt u de keuze uit diverse activiteiten ter plaatse of in de omgeving.

  Ter plaatse

  Laagseizoen Hoogseizoen Betalend
  Aquafun
  Danslessen
  Gym / stretching / aërobics / fitness
  Speelzaal
  Collectieve sporten
  Boogschiet
  Waterpolo
  Fitnesstoestellen in openlucht
  Basketbalveld
  Voetbalveld
  Petanquebaan
  Tennisplein
  Multisportterrein

  In de buurt

  Afstand Laagseizoen Hoogseizoen Betalend
  Kanovaren kajakken 11km
  Klimlessen 10km
  Stand up paddle-lessen 20km
  Escape game in de openlucht 15km
  Geocaching 3km
  Pedaalkarts 24km
  Lasergame in de openlucht 15km
  Paragliding 28km
  Avonturenpark 15km
  Vissen 3km
  Tochtjes te paard of met de pony 6km
  Speleologie 5km
  Via ferrata 11km
  Mountainbike / Freeride 17km
  Golf 10km
  Minigolf 10km
  Bioscoopzaal 3km
  Gewichten- / fitnesszaal 8km
  Skatepark 10km

  Talloze activiteiten voor de hele familie

  Tijdens uw campingverblijf in Ruoms ontbreekt het u niet aan activiteiten. Camping Aluna Vacances biedt namelijk een uitgebreid programma aan met animatie en activiteiten om met de hele familie van te genieten. In het hoogseizoen organiseren we zelfs eens per week een speciale familiedag: de Family Day. Op het programma: olympiades, pool party’s ...

  Dankzij onze uitgebreide infrastructuur kunt u ook uw favoriete sporten beoefenen. U vindt hier een tennisbaan, een multisportterrein, pingpongtafels, een petanquebaan, fitness- en wellness-sessies … Sportievelingen vinden het enig!

  De Gorges de l’Ardèche: een ongeëvenaarde setting

  Watersportactiviteiten mogen tijdens uw vakantie in de Ardèche uiteraard niet ontbreken. Zet koers naar de rivier waar u allerlei sporten kunt beoefenen: kanoën/kajakken op de Ardèche of de Chassezac, via ferrata, zwemmen, canyoning, vissen ... Het wordt ongetwijfeld een fantastische en verkoelende ervaring! En dat te midden van een landschap dat tot de mooiste van heel Frankrijk behoort …

  Maak kennis met de Ardèche, zijn natuur en zijn erfgoed

  De Ardèche staat weliswaar bekend als een paradijs voor watersporters, maar leent zich ook tot tal van andere activiteiten. De Ardèche is bijvoorbeeld ook een leuke regio om te voet, te paard of op de fiets te verkennen. Dankzij de vele routes maakt u kennis met de fauna en flora van de Ardèche. U kunt overigens gebruikmaken van de "Via Ardèche", een groene fietsroute die op minder dan 2 kilometer van camping Aluna Vacances voorbij komt.

  Voelt u de adrenaline graag stromen? Dan hebt u wellicht meer zin in motorrijden, een ritje op een quad, karting, een bungeesprong of een klimsessie. En wat dacht u van een bezoek aan de prehistorische grotten zoals de reconstructie van de grot Chauvet 2 en de site van L’Aven d’Orgnac?

  Culturele bezoeken mogen evenmin ontbreken op het programma: middeleeuwse kastelen, dorpen met de charme van lang vervlogen tijden, het museum van de Ardèche, het Musée de la Châtaigne (kastanjemuseum), een dierenpark of een wijnproeverij … Ontdek alle facetten van de Ardèche!

  ×