De Vendée Va’a

Een origineel animatieaanbod om met vrienden of familie van te genieten? Daarvoor moet u naar de Vendée Va’a. Een woordje uitleg, want de naam zegt u wellicht niets …

U vraagt zich vast af wat de Vendée Va’a eigenlijk is. Va’a is Polynesisch voor ‘prauw’, zo’n houten bootje. In Tahiti worden er heel wat wedstrijden mee gehouden. Het is er echt de nationale sport. Ook in Les Sables-d’Olonne vindt jaarlijks een belangrijke wedstrijd voor Polynesische prauwen plaats. Meer dan 230 roeiers nemen deel aan deze wedstrijd op volle zee. En of dat een indrukwekkend schouwspel oplevert!

 

Maar de Vendée Va’a is meer dan een wedstrijd. Dit heerlijke 4-daagse evenement is ook een uitgelezen kans om kennis te maken met de Polynesische cultuur. Er wordt een Polynesisch dorp nagebouwd waar u met de hele familie de culturele rijkdom en vakkennis van het eiland ontdekt. Een dertigtal exposanten stellen u hun specialiteiten voor: juwelen, gastronomie, workshops bloemschikken … Op een podium worden concerten en traditionele dansvoorstellingen opgevoerd door groepen die regelrecht uit Tahiti komen. Grijp deze buitengewone kans om tijdens uw campingvakantie helemaal naar het andere eind van de wereld te reizen. Wedden dat u schitterende herinneringen overhoudt aan dit verrassende event dat u ongetwijfeld aan het dromen zet? Aloha!

Tot ziens van 08 tot 11 mei 2024.

 

www.vendeevaa.com/

1 camping gevonden

campings Pays de la Loire

×