Yelloh! Village Le Domaine du Colombier

Tijdens de hele duur van uw verblijf worden er talrijke activiteiten aangeboden rondom het Yelloh! Village Domaine du Colombier! Ontdekkingen, shows, sport, tentoonstellingen… Er is voor elk wat wils!

1. April: La Fête des Plantes (het Plantenfeest)

La Fête des Plantes kent een steeds groter wordend succes. Het vindt plaats in het weelderige park van de Villa Aurélienne, tussen Romeinse overblijfselen en majestueuze parasolpijnbomen. De tuinders uit het zuiden van Frankrijk stellen er hun productie voor: een festival van planten, soorten, vormen en kleuren, ... Deze tentoonstelling brengt hulde aan de mediterrane planten en is meer dan de moeite waard.
Kom Pasen vieren in het Domaine du Colombier. Je kinderen worden uitgenodigd voor een grote chocolade schattenjacht.

2. Mei

Harley-Davidson Eurofestival
Een OPEN manifestatie, alle motoren zijn welkom. Het prestigieuze merk organiseert een bijzonder weekend in de Golf van Saint-Tropez: concerten op het strand, defilés van customized motoren, allerhande demonstraties, garagehouders, onthaalstands van het HOG®...

Tochten om het achterland of de kustlijn te verkennen zijn in deze periode een waar plezier!
De International Kite Surf vindt plaats in Fréjus en trekt steeds meer fanaten aan. Een spektakel op het water waar iedereen van kan genieten.

 

Cannes Film Festival
Come and stroll along the Croisette and spot your favourite stars. Since 1946, the International Film Festival has been the most important event in the world of cinema, and all countries, genres and trends have been represented here. The Cinema de la Plage (Open-air Cinema) is open to everyone - just get tickets from the Tourist Office in the town of Cannes.

 

Monaco Grand Prix
The Monaco Grand Prix has fascinated fans of Formula 1 Since 1929. It takes place beside the sea, in the midst of the town, and involves 78 circuits of a course measuring 3,367km in length. This motor race really gets the Principality buzzing, as well as the crowd.

3. Juni: la Fête de la musique

Het Fête de la Musique kent een steeds groter wordend succes. Dit evenement, dat op 21 juni 1982 werd opgericht, viert de zonnewende. Muzikanten en zangers van over de hele wereld komen ons overal in Frankrijk vermaken tot grote vreugde van klein en groot. Amateurs en professionals treden voor je op op podia en langs de straten. Klassiek, jazz, rock en wereldmuziek, er is voor elk wat wils. Beluister of speel je graag muziek, hou je van dansen en zingen, kom dan gewoon mee feesten!
Moederdag en Vaderdag: in het Domaine du Colombier bereiden je kinderen samen met hun animatrice een verrassing voor.

 

4. Juli

Les Soirées de l'Eté: muzikale animatie in de vooravond.

Les Nuits de Feu: een vuurwerkfestival dat de haven van Fréjus oplicht met duizenden sterren en lichtflitsen.
Fréjus viert zijn haven. In de tijd van de Romeinen was het een van de belangrijkste havens van de Middellandse Zee, maar nadien geraakte deze haven verzand. Uiteindelijk vond Fréjus in 1989 zijn maritieme roeping terug. De haven van Fréjus vormt een link tussen het historische verleden en het heden, een link die vertaald wordt in een neopalladiaanse architectuur en gevels in warme Provençaalse kleuren. Groepen uit de regio stellen er straatspektakels voor om weer aan te knopen met de tradities.

 

Les Nuits Auréliennes: theaterfestival in een van de oudste monumenten van de Romeinse Stad.

5. Août

Les Nuits de feu: een vuurwerkfestival dat de haven van Fréjus oplicht met duizenden sterren en lichtflitsen.

Fête du Raisin: een unieke traditie in de Provence, zowel heilig als folkloristisch.

Feria: in het hart van de stad - Romeinse arena's.

Les Soirées de l'Eté: muzikale animatie in de vooravond.

6. September

Een Reuzenroerei in Saint-Aygulf
10000 eieren, 30 liter olie en kilo's kruiden worden gedurende 3 uur gebakken in een pan van meer dan 3 meter doorsnee en opgegeten door honderden mensen!

7. Oktober

Roc d'Azur
De belangrijste mountainbikewedstrijd ter wereld trekt ieder jaar meer dan 25000 bezoekers. Er worden fietstochten, competities, animatie, een mountainbikesalon, ... georganiseerd. De parcours lopen door het massif des Maures en de evenementen vinden plaats in de Base Nature. De wedstrijden zijn open voor iedereen: Fransen en buitenlanders.

 

De Zeilen van Saint-Tropez
Gedurende een week verwelkomt de baai van Saint-Tropez meer dan 250 zeilboten en ongeveer 3000 zeilers die deelnemen aan de verschillende regata die sport en gezelligheid op de voorgrond plaatsen. Eeuwenoude of nieuwe hoogtechnologische zeilboten verenigen zich onder de vlag van het uitzonderlijke, de kracht en de gratie. Een kleurrijk spektakel vol emoties.

Overige beschikbaarheid

Campings tijdens deze periode gesloten

×