Feest van Sant Jordi in Catalonië

Ontdek het feest van Sant Jordi, een culturele en romantische dag die uw campingvakantie heel bijzonder maakt.

Sant Jordi is een populair Catalaans feest dat minstens even origineel als intrigerend genoemd mag worden. Elk jaar op 23 april, de dag van de geliefden, herdenken de Catalanen Sant Jordi die volgens de legende de dochter van de koning uit de klauwen van een draak redde. Sindsdien bloeit elk jaar een rozenstruik ter ere van de dappere ridder.

 

Als eerbetoon aan de beschermheilige van de Catalanen wordt er in alle steden flink gefeest. Rozenverkopers, boekenhandelaars en schrijvers zijn daarbij prominent aanwezig. En niet zomaar: volgens de traditie schenkt elke man een roos aan zijn geliefde, die hem op haar beurt een boek als cadeau geeft. Dit is niet alleen een originele manier om je geliefde te verwennen, deze Catalaanse ‘valentijnstraditie’ gaat verder dan dat: ook familie, vrienden… delen in het feest. En waarom zou u zich niet aansluiten bij deze mooie traditie?

 

Dit feest, waarin cultuur en romantiek prachtig samenvloeien, is voor de Catalanen ook een uitgelezen kans om hun taal en cultuur te promoten. Sinds 1995 heeft de UNESCO de dag overigens omgedoopt tot ‘Wereldboekendag’. Proef dus zeker van de unieke en betoverende charme van dit aparte feest tijdens uw vakantie met zijn tweetjes, onder vrienden of met de hele familie.

 

Voor meer informatie: spain.info

4 campings gevonden

campings Catalogne

×