‘Feria des Vins’ in Laudun

Laat u zich op vakantie graag onderdompelen in de lokale tradities? Dan is dit een evenement dat u vast niet wilt missen: de ‘Feria des Vins’ in Laudun!

Het dorpje Laudun-l’Ardoise ligt in de Gard, op slechts enkele kilometers van La Roque-sur-Cèze. Kent u de traditionele feesten in de Gard ter ere van de lokale patroonheiligen? Ook in Laudun-l’Ardoise wordt deze belangrijke traditie niet vergeten. Elk jaar vindt er in de maand juli een feria – inclusief stierenspektakel – plaats. 4 dagen lang kunt u er met de hele familie terecht om te feesten en plezier te maken.

 

Wat staat er precies op het programma tijdens zo’n feria? Goede vraag! Enkele dagen lang draait alles rond wijn en stieren. Zo kunt u een kijkje nemen bij een ‘abrivado bandido’: stierendrijvers te paard loodsen de stieren door de straten, wat indrukwekkende taferelen oplevert. ’s Avonds moet u in de bodega’s zijn waar iedereen komt dansen, zingen en feesten. De ambiance is er opperbest! Maar er staat nog meer op het programma tijdens de ‘Feria des Vins’ in Laudun: kinderanimatie, proeverijen, schuimparty’s, petanquewedstrijden … Zo valt er van ’s ochtends tot ’s avonds wat te beleven tijdens uw vakantie. Vergeet overigens niet om u in de kleuren van de feria uit te dossen: rood en wit!

Overige beschikbaarheid

Campings tijdens deze periode gesloten

×