Feria van Arles in Les Bouches-du-Rhône

Een aantal keren per jaar organiseert Arles zijn traditionele feesten: de beroemde Feria’s. Stierengevechten, bodega’s en allerhande animatieactiviteiten weten niet minder dan 500.000 bezoekers naar de stad te lokken.

De Paasferia luidt het begin in van het Franse corrida-seizoen. Een niet te missen spektakel zijn de ‘abrivados’: de aankomsten van de stieren die door ruiters naar de arena worden geleid. En wat dacht u van een echte corrida? Tweemaal per dag kunt u hiervoor terecht in de arena van Arles. En zodra de zon is ondergegaan, klinkt in talloze bodega’s vrolijke muziek. Stierengevechten, optochten, muziekconcerten, feesten … Waar wacht u nog op?

 

In de maand september heerst er een heel andere sfeer in Arles en het amfitheater. De stad is dan het toneel van talloze festiviteiten zoals de Rijstferia, het fijnproeversfestival ‘Camargue Gourmande’ en het ruiterspektakel. Op de Place de la République gaat alle aandacht naar de lokale producenten die u laten kennismaken met de heerlijkheden uit de streek. In de arena kunt u zich vergapen aan een schitterend spektakelstuk met paarden en stieren in de hoofdrol. Een niet te missen evenement voor alle fijnproevers met een neus voor traditie. 

2 campings gevonden

campings Languedoc-Roussillon

×