Festa del Carme in L’Escala

Dompel uzelf onder in een authentieke Catalaanse sfeer en neem deel aan de Festa del Carme. Wedden dat u nooit eerder op een campingvakantie zo’n intense sfeer hebt meegemaakt?

Maak kennis met de lokale tradities tijdens uw vakantie aan de Costa Brava en zet samen met familie of vrienden koers naar L’Escala waar de beroemde Festa del Carme plaatsvindt. Deze maritieme processie vindt plaats op 16 juli en brengt jaarlijks duizenden gelovigen op de been in een devote en toch feestelijke sfeer. Er staat op deze bedevaartsdag heel wat op het programma!

 

De feestelijkheden beginnen met de voorstelling van het zouttapijt. Daarna begint de ceremonie waar het allemaal om te doen is: het beeld van de heilig maagd wordt vanuit de haven per boot naar La Platja gebracht, waar de processie haar weg over land voortzet tot in de kerk. De dag wordt afgesloten met een groot feestmaal waarop heerlijke sardines geserveerd worden. En dan is het tijd om de dansvloer op te zoeken! Bent u van de partij dit jaar?

 

Voor meer informatie: visitlescala.com 

2 campings gevonden

campings Catalogne

×