Festival ‘A Tout Vent’

Ontdek tijdens uw vakantie het belangrijkste evenement van Notre-Dame-de-Monts: het vliegerfestival.

Het festival ‘A Tout Vent’ is een niet te missen evenement dat al sinds 2003 in Notre-Dame-de-Monts plaatsvindt. Elk jaar komen tienduizenden kijklustigen af op dit vier dagen durende festival waaraan honderden vliegeraars deelnemen en dat gepaard gaat met talloze ludieke activiteiten voor jong en oud. Spectaculair zijn de vliegers in de vorm van draken, een traditie in heel wat landen in Azië.

 

Ludo Petit, een vermaard vliegeraar en één van de eregasten op het festival, reisde de hele wereld af en leerde verscheidene technieken van de grote meesters in Thailand, Japan en India. Zijn reusachtige drakenvliegers zijn 50 tot 100 meter lang. Maar hij is hier niet alleen! Tal van gepassioneerde hobbyisten en creatieve geesten vinden elkaar op het festival om hun gemeenschappelijke passie te beleven. Ze nemen het tegen elkaar op in verschillende categorieën – 2- en 4-lijnsvliegers, rokkaku-gevechten en eenlijnsvliegers – en voeren samen het hele festival lang een feeëriek luchtballet op.

 

Eén van de eregasten is Kite lab, een fabrikant van personaliseerbare vliegers die de gebruikers zelf een kleur kunnen geven, groter of kleiner kunnen maken en aan al hun voorkeuren kunnen aanpassen. Ook Kosmodul’Air tekent present. Dit collectief biedt vliegers van het traditionele type aan met modellen uit Azië, Korea, Japan, Brazilië en India.

 

Op het festivalprogramma staan echter ook andere activiteiten. Zo is er voor de allerkleinsten een initiatie stand-up paddle of kajak in een veilige omgeving en kunt u deelnemen aan ‘La Balade du Vent’, een wandeling waarop u kennismaakt met de geschiedenis van de regio. In anderhalf uur loopt u via het bos, de duinen en het strand naar Biotopia, een onderneming die ijvert voor de bescherming en valorisering van de kustlijn en werkt aan de bewustmaking op dit vlak.

 

Tot begin juli 2024 voor de 21e editie.

2 campings gevonden

campings Pays de la Loire

×