Festival des Filets Bleus in Concarneau

Ontdek samen met uw familie of vrienden het Festival des Filets Bleus van Concarneau, een meer dan honderd jaar oud festival waar de tradities van Bretagne centraal staan!

Tijdens uw campingvakantie kunt u ook het Festival des Filets Bleus van Concarneau meepikken. Het festival vindt al sinds het begin van de 20e eeuw plaats en is een eerbetoon aan het Bretoense erfgoed. In 1905 trok de sardine, de pijler van de plaatselijke economie, weg uit de Bretoense wateren en verzeilden de zeelui en hun gezinnen in bittere armoede. Notabelen en artiesten beslisten de onfortuinlijke vissers te hulp te komen en organiseerden een benefiet waaruit uiteindelijk het huidige Festival des Filets Bleus is gegroeid.

 

Het kleine, gezellige feest in het departement Finistère heeft sindsdien een hele evolutie doorgemaakt. Elk jaar weet het duizenden bezoekers te lokken die allemaal dezelfde ambitie koesteren: ze willen het voortbestaan van de Bretoense tradities veiligstellen. Tijdens het festival hijst Concarneau zich in zijn feestplunje en schotelt het u een dwarsdoorsnede van de Keltische cultuur voor. Ga samen met uw familie op ontdekkingstocht en laat de verwondering haar werk doen.

 

Optochten en parades in traditionele klederdracht, Keltische dansen, jeu de palets (een werpspel met houten schijven), borduurateliers, viskramen, kookdemonstraties, concerten, tentoonstellingen … Kom alle schatten van Bretagne ontdekken tijdens dit topevenement. Een terugkeer naar de basis die u niet onverschillig zal laten!

 

In 2024 vindt het Festival des Filets Bleus plaats van 07 tot 11 augustus.

 

www.festivaldesfiletsbleus.bzh

2 campings gevonden

campings Bretagne

×