Het Festival van Cannes

Loop enkele dagen mee in het kielzog van de grote namen van het witte doek tijdens het Festival van Cannes. Een bijzondere ervaring om met vrienden of familie van te genieten tijdens uw campingvakantie!

Cannes is met zijn diepblauwe zee, zijn beroemde Croisette en zijn luxueuze boetieks een droombestemming voor uw campingvakantie. Deze badplaats is echter al minstens even bekend om het internationale filmfestival dat er sinds 1946 elk jaar plaatsvindt. Het Festival van Cannes is een twaalf dagen durend glamour-event dat de internationale vedettes en rijzende sterren van de zevende kunst voor geen geld willen missen. De stad toont zich tijdens het festival van haar meest glamoureuze kant en ademt een betoverende sfeer uit waar uw kleine clan vast weg van is.

 

Het prestigieuze festival mag dan al één van de meest gemediatiseerde events ter wereld zijn, het brengt op een charmante en elegante manier hulde aan de filmwereld. En er valt dus echt wel wat te beleven: de officiële selectie, de films buiten competitie, kort- en langspeelfilms, auteurscinema… het hele spectrum komt aan bod!

 

Het Festival van Cannes draait ook en vooral rond een aantal iconische momenten: de vertoningen in het legendarische Palais des Congrès, de openingsavond en de rode loper op de beroemde trappen waar avond na avond grote namen en getalenteerde nieuwkomers hun opwachting maken, het parterre met de journalisten, de uitreiking van de Gouden Palm, de Grote Prijs, de Prijs van de Jury…  Is uw vakantie bij Yelloh! Village geen ideale gelegenheid om ook een keer present te tekenen op dit mythische rendez-vous aan de Côte d'Azur?

 

De 77 editie van het Festival van Cannes vindt plaats van 14 tot 25 mei 2024.

 

www.festival-cannes.com

Overige beschikbaarheid

Campings tijdens deze periode gesloten

×