Festival van de Astronomie in Fleurance

Viert u vakantie in de Gers, dan loopt de hele familie binnen de kortste keren naar de hemel te turen. Het Festival van de Astronomie in Fleurance laat u letterlijk sterren zien! Zegt het u wel wat? Lees dan vooral verder …

Bent u in de buurt, mis dan in geen geval het Festival van de Astronomie in Fleurance. Wat er zo bijzonder aan is, leggen we u meteen uit. Het festival, dat in 1991 voor het eerst in de Gers werd georganiseerd, groeide in enkele jaren uit tot een van de belangrijkste sterrenkundige evenementen van Frankrijk. Jaarlijks vinden meer dan 10.000 kenners en liefhebbers de weg naar Fleurance waar in een gezellige sfeer informatie wordt gedeeld met groot en klein. Wilt u ook wel wat meer weten over de hemel, de sterren en de planeten, dan is dit uw kans. Trommel vrienden en familie op en ontdek samen de wondere wereld van de sterrenkunde.

 

Er wacht u een boordevol programma dat we u onmogelijk in enkele regels kunnen uitleggen. We houden het er gewoon op dat het een leerrijke week wordt! Op het programma staan heel wat gratis animatieactiviteiten voor groot en klein. Voor een aantal dingen moet u betalen. Volwassenen hebben de keuze uit verscheidene conferenties, debatten, gespreksgroepen … Kinderen vanaf 4 jaar zijn welkom op het Astro-Jeunes kinderfestival met workshops en spelletjes rond de mysterieuze wereld van de sterrenkunde. Tot slot is er nog een wetenschapsdorp waar u met de hele familie aan het experimenteren kunt. Klinkt als een driesterrenprogramma, niet? Afspraak in augustus voor een hemelse ervaring!

 

 

www.festival-astronomie.com

1 camping gevonden

×