Festival van de Tuinen van Chaumont-sur-Loire in de Loir-et-Cher

Schoonheid, elegantie, poëzie en romantiek staan centraal op het Festival van de Tuinen van Chaumont-sur-Loire waar artiesten van overal ter wereld u uitnodigen om van de prachtige tuinen te genieten.

Uw verblijf in de Loir-et-Cher is een feest voor de zintuigen! Sinds 1992 brengt het Festival van de Tuinen van Chaumont-sur-Loire elk jaar gedurende zes maanden een ware ode aan de schoonheid. Het kasteeldomein dat het decor voor dit prachtige evenement is, prijkt op de Werelderfgoedlijst van de Unesco. Telkens weer verrast het festival met nieuwe visies op tuinen en de beleving ervan. Het blijkt niet alleen een bron van inspiratie en een kweekvijver voor talent te zijn, maar verleent door zijn vernieuwende en originele ideeën ook een nieuwe dynamiek aan de wereld van de tuinarchitectuur. Wie er alles over wilt weten, kan voor een geleid bezoek opteren. Wedden dat u onder de indruk bent van zoveel moois? Wandel met familie of vrienden tussen de weelderige bloemenperken en geniet van de bedwelmende aroma’s.

 

Artiesten van overal ter wereld halen het allerbeste uit planten en bloemen, en vergasten u op een bijzonder schouwspel. Landschapsontwerpers, architecten en tuinspecialisten laten hun verbeelding de vrije loop en creëren op 20 percelen van elk zo’n 210 m² de kleurrijkste tuinontwerpen. Elke editie krijgt een ander thema. Wilt u weten wat het dit jaar wordt? Voorlopig houden we u nog even in spanning. Waarom komt u niet gewoon een kijkje nemen? Aha, uw nieuwsgierigheid is gewekt!

 

We zien elkaar dan tussen april en november 2022.

 

www.domaine-chaumont.fr

Geniet van de pure natuur

Kom intens genieten

Overige beschikbaarheid

Campings tijdens deze periode gesloten

×