76e verjaardag van D-day

Bent u van plan om in de maand juni vakantie te vieren in Normandië? In die periode vinden er heel wat festiviteiten plaats om de Landing in 1944 te herdenken. Op het programma: parachutisten, optochten, dansavonden …

Klaar voor een korte geschiedenisles? Normandië voert u terug in de tijd en meer bepaald naar 6 juni 1944 toen de Tweede Wereldoorlog nog volop woedde. Parachutisten, troepen die in Normandië op Utah Beach aan land gaan, de bevrijding van Sainte-Mère-Eglise … Ziet u het voor zich? Met allerlei herdenkingen, festiviteiten en grootse evenementen wordt de Slag om Normandië weer tot leven gebracht.

Zin om deel te nemen aan de jaarlijkse herdenkingen rond D-day? Overal in de regio – van Carentan-les-Marais over Utah Beach tot Sainte-Marie-du-Mont – worden talloze activiteiten georganiseerd: officiële herdenkingsceremonies in aanwezigheid van veteranen, historische marsen, droppings van militaire parachutisten, optochten van legervoertuigen … Groot en klein staat er met open mond naar te kijken!

 

https://en.normandie-tourisme.fr/highlight/78th-anniversary-dday-battle-of-normandy/

2 campings gevonden

campings Normandie

campings Normandy

×