Het Fête du Cassoulet met Yelloh! Village

Brengt u uw vakantie door op een van onze campings in het departement Aude? Vergeet dan niet te proeven van de mythische cassoulet van Castelnaudary, het streekgerecht bij uitstek. En als u er in augustus bent, kunt u meteen ook het Fête du Cassoulet meepikken!

Castelnaudary brengt elk jaar, in de derde week van augustus, hulde aan zijn typische gerecht. Vier feestelijke dagen lang draait alles dan om de cassoulet. De eerste editie van het feest vond plaats in 2000 en was een initiatief van de Grande Confrérie du Cassoulet die voor de gelegenheid was opgericht. Van vrijdag tot en met zondag hebt u de keuze uit een goedgevuld programma. En er is voor welk wat wils: een boerenmarkt, de Ronde (demonstratie van hardlopen, Nordic walking en snelwandelen), gratis concerten, bandafestival, spektakel op het Canal du Midi ... Mis op zondagnamiddag ook het Grand Corso Fleuri niet en geef uw ogen de kost terwijl de praalwagens door de straten rijden.

 

De restaurants van de stad, maar ook de Halle aux Grains, staan elk jaar opnieuw klaar om het publiek te ontvangen dat komt genieten van de bekende cassoulet van Castelnaudary. Het zou gaan om 40.000 porties per jaar. Alsof het niets is!

 

 

https://www.fete-du-cassoulet.com/index.html

Overige beschikbaarheid

Campings tijdens deze periode gesloten

×