Halve marathon van Marvejols-Mende

Wist u dat er in de buurt van uw camping een belangrijk sportevenement plaatsvindt? De halve marathon van Marvejols-Mende is een sportwedstrijd die u tijdens uw vakantie in de Lozère echt niet mag missen. Als loper of als toeschouwer … dat beslist u zelf!

Tijdens uw campingvakantie in de Lozère mag de halve marathon van Marvejols-Mende niet op uw programma ontbreken. Aan de start in Marvejols verschijnen jaarlijks bijna 5.000 lopers uit heel Frankrijk. Langsheen het traject – 22,4 km – worden ze opgewacht door kijklustigen, muzikanten en dansers die hen aanmoedigen. Prachtige landschappen, animatieactiviteiten die de hele dag lang maar ook ’s avonds voortduren, een gezellige sfeer en een heleboel plezier: dat zijn de ingrediënten die het grote succes van dit evenement verklaren.

 

Het is een wedstrijd, … maar niet voor de wandelaars. Wil u zelf de Pont des Écureuils, de twee mythische cols of het dorpje Goudard in een rustig tempo ontdekken, dan vertrekt u gewoon een uur vóór de lopers en legt al wandelend hetzelfde parcours af. Voor de wandelaars is er geen klassement. Hen is het alleen om de gezellige sfeer en de prachtige natuur te doen. En waarom zouden uw kinderen niet aan één van de loopwedstrijden deelnemen? Elk jaar verschijnen 400 kinderen tussen 5 en 15 jaar oud aan de start. Bij de bevoorradingsposten, tijdens de wedstrijden of bij de animatie … het kleine volkje kan hier zijn hartje ophalen!

 

Klein en groot, ervaren sporters en amateurs, deelnemers en toeschouwers … aan deze dag beleeft de hele familie het grootste plezier!

 

In 2023 vindt de halve marathon van Marvejols-Mende plaats op 22 juli.

 

www.marvejols-mende.org

1 camping gevonden

campings Languedoc-Roussillon

×