Hambeurs van Bayonne met Yelloh! Village

Wie aan Frans-Baskenland en Bayonne denkt, denkt meteen aan de schitterende Hambeurs die al sinds 1462 in heel Frankrijk bekend is.

Van  28 tot 31 maart 2024 heet Bayonne u welkom op een evenement dat fijnproevers en liefhebbers van varkensvlees in al zijn vormen voor geen goud willen missen. De stad met haar rijke cultuur en oude tradities, die ook bekendstaat om de ‘feesten van Bayonne’, ontvangt jaarlijks talloze exposanten. Restaurateurs en ‘charcutiers’ onthullen op de beurs het geheim van hun ambachtelijk vakmanschap. Proeverijen en animatieactiviteiten maken van dit gezellige samenzijn een feest voor uw smaakpapillen!

Ham, een heus instituut in deze contreien, staat uiteraard centraal op de beurs. Zo is er de jaarlijkse verkiezing van de beste ham van Bayonne. Op deze feestelijke, vrolijke beurs kuiert u van de tent van de vleeswarenfabrikanten via de dierenboerderij en de open markthallen naar de tent van de restaurateurs. Wat er precies op het programma staat tijdens de Xingar Feria Baiona zoals de Hambeurs van Bayonne in het Baskisch heet?
Een traditionele markt, de optocht van de ‘Confréries Gourmandes’ (gildes) en zelfs een hele dag lang watersportanimatie op de Nive-rivier.
Voor uw verblijf kunt u rekenen op een van onze Baskische campings in de omgeving die begin april de deuren openen.

 

http://www.bayonne-paysbasque.com/route_gourmande/

1 camping gevonden

campings Aquitaine

×