Lavendelcorso in de Vaucluse

In de Vaucluse nodigt de stad Valréas u uit op zijn traditionele feest: het Lavendelcorso. Mis dit feestelijke evenement niet tijdens uw campingvakantie!

Hebt u zin in een flinke portie gezelligheid en entertainment tijdens uw vakantie? Het Lavendelcorso garandeert u een boordevol en origineel programma! Om voor de nodige variatie te zorgen, krijgt het corso elk jaar een ander thema dat de toon van het feest zet. Er staan steevast tal van activiteiten op het programma: opvoeringen, marktjes, lekker eten, animatie … allemaal in het teken van het gekozen thema.

 

Maar er is nog meer. Mis vooral de schitterende optocht niet! Een dozijn met bloemen versierde praalwagens trekt door de stad. Op een ervan ziet u de ‘Koningin van het Corso’ die de vrijdag ervoor werd verkozen. Volg de optocht met de hele familie en dans mee op het ritme van de fanfare en de majorettes!

 

Vergeet u vooral niet dat de feestelijkheden maar liefst 5 dagen duren. Wat er dan wel zo uitbundig wordt gevierd? De lavendelbloem: het paarse bloempje dat zo heerlijk naar de Provence geurt en meteen de Zuid-Franse sfeer oproept! Dit bloempje, dat symbool staat voor de hele regio, is de ster van de feestelijkheden in Valréas. De befaamde ‘Comtadines’ in hun prachtige kostuums delen zelfs boeketjes uit. Misschien valt die eer ook u wel te beurt! Afspraak dus op het Lavendelcorso!

 

De editie 2023 vindt plaats van 5 tot 6 augustus met als thema de regio’s van Frankrijk.

 

www.fetesdelalavande.fr

2 campings gevonden

campings Rhône-Alpes

×