Nacht van de Kleine Sint-Jan in de Vaucluse

Sinds 1504 viert de stad Valréas op 23 juni de Kleine Sint-Jan. Mis deze schitterende traditie niet tijdens uw campingvakantie. Ontdek snel wat u allemaal mag verwachten!

Valréas, een klein stadje in de Vaucluse, wist deze traditie te bewaren en van generatie op generatie door te geven. De Nacht van de Kleine Sint-Jan neemt in het hart van alle inwoners al meer dan 500 jaar een bijzondere plaats in. Neem samen met hen deel aan deze met geschiedenis en legenden beladen ceremonie.

 

Volgens de traditie wordt een jongetje van 3 tot 5 jaar oud uitgekozen om een jaar lang als koning te regeren. Het kind belichaamt de kleine Sint-Jan-de-Doper en zal het stadje in het komende jaar beschermen. De kroningsceremonie vindt plaats op het binnenplein van het Kasteel van Simiane. De Kleine Sint-Jan van het vorige jaar zegent zijn opvolger en overhandigt hem het kruis. Daarna trekt de kleine koning door de hoofdstraten aan het hoofd van een stoet met zowat 400 mensen in middeleeuwse kostuums. Valréas verandert op die manier in een reusachtig theater. Een ongelooflijk schouwspel!

 

De ceremonie eindigt met de Apotheose. Terug op het kasteel nemen alle personages hun plaats in rond de Kleine Sint-Jan en dan is het moment aangebroken voor de grandioze slotscène. Wat die precies inhoudt … verklappen we nog niet! Ontdek dit prachtige spektakel samen.

 

Het evenement vindt plaats op 23 juni 2024.

www.provenceguide.com

Overige beschikbaarheid

Campings tijdens deze periode gesloten

×