Sant Joan

Ontdek tijdens uw vakantie in Spanje de festiviteiten ter ere van Sint-Jan – Sant Joan in het Catalaans – en maak kennis met de lokale gastronomie en tradities.

Sant Joan op Menorca

Viert u vakantie op Menorca? Mis dan in geen geval de festiviteiten ter ere van Sant Joan! Drie dagen lang, van 22 tot 24 juni (de dag van de zomerzonnewende), wordt er gefeest op het eiland: ideaal om de gezellige sfeer op te snuiven en de tradities te ontdekken. Deze patroonsfeesten zijn overal op de Balearen een heus instituut maar vooral die van Ciutadella, een stad op Menorca, zijn erg bekend.

 

Sant Joan in Catalonië

Ook in Catalonië wordt gefeest ter ere van Sant Joan. Op de avond van 24 juni, wanneer de zomerzonnewende plaatsvindt, barst het feest los en worden de sint-jansvuren ontstoken. Ze zijn een echte Catalaanse traditie, net als de ‘Flama del Canigó’. Deze vlam, het symbool van Sant Joan in Catalonië, brengt een boodschap van broederlijkheid en liefde.

 

Wat staat er op het programma? Ruiterspektakels die klein en groot in vervoering brengen, maar ook ongelooflijke vuurwerkshows, dans, muziek … De festiviteiten ter ere van Sant Joan zijn een echte mix van traditie en erfgoed. Zorg ervoor dat u erbij bent en mis er niets van indien u tijdens de vakantie in Catalonië of op Menorca verblijft!

6 campings gevonden

campings Baléares

campings Catalogne

×