De Vendée, een familiebestemming

Wist u dat? De Vendée is het departement in Frankrijk met de meeste campings. Dat is niet verwonderlijk als je bedenkt hoeveel gezinnen het hier naar hun zin hebben.

Een regio met afwisselende landschappen

De Vendée beschikt over een immense kust die zich over een afstand van 250 km uitstrekt. 140 km daarvan bestaat uit fijnzandstranden. Ideaal om te relaxen in het zonnetje dus! Maar dat is nog niet alles want op de kust vindt u een grote verscheidenheid aan landschappen. Duinen, bossen, rotsen en coulisselandschappen maken er van elk uitstapje een unieke ervaring.

En zo’n uitstapje kan evengoed op zee! Zo kunt u de overtocht maken naar de eilanden van de Vendée: Yeu en Noirmoutier. Naar dit laatste eiland kunt u overigens via de Passage du Gois, een weg die alleen bij laagtij toegankelijk is.

Voor natuurpracht moet u in de Vendée niet per se aan de kust zijn. Ook de moeraslanden van de Marais Poitevin in het zuiden van het departement zijn een niet te missen trekpleister. Ze vormen zelfs het op één na grootste watergebied van Frankrijk. U vindt er zeldzame groene landschappen op een oppervlakte van zo’n 100.000 hectare. Geen wonder dat de moeraslanden inmiddels beschermd zijn als "Regionaal Natuurpark".

Activiteiten voor jong en oud

Een andere troef van de Vendée? Verveling krijgt er geen kans! Het hele jaar door volgen bijna 3.000 evenementen er elkaar op. Het departement telt ook talloze aquaparken en attractieparken. Het bekendst is de Puy du Fou, waar u ondergedompeld wordt in de middeleeuwen en de geschiedenis van de Vendée. Kinderen vinden het enig om er riddertje te spelen en het avondspektakel is een absolute must.

U weet niet welke activiteit eerst te kiezen! Hengelen, surfen, fietsen, boogschieten, kajakken, waterfietsen … Er zit sowieso een activiteit bij die u bevalt!

Vélo Saint-Jean-de-Mont

De hele familie is weg van de Vendée!

Vier vakantie in een Yelloh! Village in de Vendée

Bekijk de 6 campings
×