Tussen de zee en de bergen: de regio PACA

Vóór u uw camping kiest, moet u doorgaans eerst een andere knoop doorhakken: de zee of de bergen? Nochtans is het wel degelijk mogelijk om niet te moeten kiezen. Eén van de regio’s waar Yelloh! Village u welkom heet en waar u zowel van de zee als van de bergen kunt genieten, is de regio Provence-Alpes-Côte d'Azur.

De Middellandse Zee, de wieg van de Provence

Wanneer u aan de regio Provence-Alpes-Côte d'Azur denkt, stelt u zich uiteraard meteen een bestemming aan zee voor. Dat kan ook niet anders want in het zuiden grenst deze regio helemaal aan de Middellandse Zee: van de Côte Bleue in het westen tot de Côte d’Azur in het oosten. Het turkooisblauwe water in combinatie met de lokale fauna en flora is er ronduit onweerstaanbaar.

Nationale parken (dat van de Calanques of Port-Cros), paradijselijke eilanden (de Lérins-eilanden of de eilanden voor de kust van Hyères), de kust in de Alpes-Maritimes en nog veel meer: u bezwijkt al gauw voor de mediterrane charme tijdens uw vakantie!

Cassis
St-Tropez
Issanbres

De Zuidelijke Alpen: een op en top Provençaals landschap

Jawel, de zee is inderdaad fantastisch en u bent in de Provence. Maar deze regio is meer dan alleen maar de zuidelijke kust. In het noorden gaat het stevig bergop. Geen wonder, want daar liggen de Zuidelijke Alpen.

In de winter is dit een populaire plek vanwege zijn skistations. ’s Zomers ondergaat het landschap een heuse metamorfose en vormt het een buitengewoon kader voor wandelaars. Het maakt niet uit of u een ervaren trekker dan wel een volslagen beginner bent, in dit immense gebied vindt u sowieso uw gading! De nationale parken van Queyras en Mercantour zijn bezaaid met bewegwijzerde routes die u door de mooiste landschappen voeren.

En mist u het water echt, dan is er altijd nog het meer van Serre-Ponçon op de grens tussen de departementen Alpes-de-Haute-Provence en Hautes-Alpes.

Vue du Mercantour

En tussen de twee?

En wat tussen de zee en de bergen? Uiteraard heeft de regio Provence-Alpes-Côte d'Azur nog andere landschappen te bieden daar waar de uitlopers van de bergen en de typische vegetatie van de kust elkaar ontmoeten.

Vanaf uw camping in de Provence-Alpes-Côte d'Azur kunt u kennismaken met:

  • De Luberon met zijn lavendelvelden te midden van Provençaalse dorpen.
  • De Alpilles, een bergmassief dat wereldwijde bekendheid verwierf dankzij het dorp Les Baux-de-Provence.
  • De Gorges du Verdon met het turkooisblauwe water waarlangs immense kalksteenrotsen oprijzen. De ideale plek voor allerlei sensationele activiteiten!

Alpes-de-Haute-Provence

Klaar om koers te zetten naar de regio Provence-Alpes-Côte d'Azur? Onze Yelloh! Village-campings kijken met ongeduld uit naar uw komst!

Bekijk de 8 campings
×