Een camping voor sterrenkijkers

Het Yelloh! Village Bassegoda Park is niet zomaar een camping in Catalonië. Deze sterrencamping is uniek in de wereld, want in 2015 kreeg hij het Starlight-certificaat! Bovendien is Bassegoda Park de toegangspoort tot het Albanyà International Dark Sky Reserve, het eerste en enige reservaat in Spanje dat is aangewezen door de International Dark Sky Association.

Tijdens uw verblijf kunt u een initiatie sterrenkijken volgen dankzij de sterrenwacht op de camping.

Niet te missen: het Starfest festival van 4 t/m 7 juli en 11 t/m 14 juli. Duik in de sterren en ontdek alle geheimen van het heelal.

  Starfest: het grote sterrenfeest

  In juli organiseert het Yelloh! Village Bassegoda Park zijn Starfest, een uniek evenement gewijd aan de astronomie. Twee weekends lang draait alles op onze camping in Albanyà rond het universum en de sterren. Op het feestprogramma: observatiesessies, debatten met experts, interactieve workshops, verrassingsacts, enz. En dat alles opgeluisterd met livemuziek.

  De foodtruck van de camping is eveneens van de partij en serveert heerlijke hapjes tijdens dit gezellige evenement!

  Il festival Starfest si svolge in due fine settimana, dal 4 al 7 luglio e dal 11 al 14 luglio. 

  Ontdek de sterrenwacht

  Tegenover de camping vallen u wellicht meteen een gebouw en een groot podium op: dit is de sterrenwacht van de camping! U moet weten dat de regio van de Alta Garrotxa bekendstaat als een van de beste plekken van heel West-Europa om naar de sterren te kijken. Misschien is het zelfs de allerbeste plek voor astronomische waarnemingen!

  Wilt u zich daar persoonlijk van vergewissen? Het Yelloh! Village Bassegoda Park biedt u een initiatie sterrenkijken aan! Om u in de materie in te wijden, werd een amfitheater gebouwd waar u het nachtelijke hemelspektakel kunt bewonderen met de nodige achtergrondinformatie. U staat versteld van dit unieke spektakel!

  ×