Camping Fouesnant

Fouesnant, een kleine Bretonse badplaats in het hart van Cornouaille, is de ideale plek om vakantie te vieren bij de oceaan en volop te genieten van het platteland. Het veelzijdige Fouesnant heeft heel wat verrassingen voor u in petto!

Al gehoord van Fouesnant?

 

Op een wandeling door het centrum ontdekt u het erfgoed en de diverse cultuursites van Fouesnant: de romaanse Saint Pierre-kerk uit de 11e eeuw, de kapel van Kerbader en nog drie andere kapellen gewijd aan respectievelijk Sint-Anna, Sint-Genoldus en Sint-Sebastiaan. Flaneer langs de kraampjes van de markt die op woensdag-, vrijdag- en zaterdagochtend gehouden wordt en sla een voorraad lokale, ambachtelijke producten uit Bretagne in: gezouten boterkaramel, cider, honing en nog meer producten van het land of uit de zee. En wat zou een vakantie in Bretagne zijn zonder een marinetrui, een gele oliejekker en laarzen? De 150 winkels in de stad staan klaar om u aan de perfecte outfit te helpen!

 

Zodra u het centrum uitloopt, belandt u in het magnifieke natuurlandschap rond Fouesnant dat heel wat verrassingen voor u in petto heeft. Aan de oceaanzijde wacht de Glénan-archipel: een twaalftal eilanden met kristalhelder water en witte zandstranden. Ook de kreken van Beg-Meil zijn de moeite waard, net als de ‘Witte Zee’, een lagune die zich van de punt van Mousterlin tot Bénodet uitstrekt.

 

Op de wal is het heerlijk wandelen in het bos van Penfoulic, een 30 hectare groot natuurgebied met onderhout en grote bomen waar het altijd aangenaam koel blijft.

 

Wat staat er op het programma?  

 

De stad heeft meer dan 14 km kust en telt meer dan 13 stranden en kleine kreken om uw handdoek neer te vlijen en te relaxen. Sportievelingen zijn er in de wolken met het uitgebreide watersportaanbod voor zowel beginners als gevorderden: stand-up paddle, aqua walking, catamaran … Keuze zat! Voor wie liever op de wal blijft, zijn er in deze gemeente talloze fiets- en wandelroutes te vinden. U krijgt hier geen seconde de tijd om u te vervelen!

 

Voor meer info, zie https://www.tourisme-fouesnant.fr/

×