Camping Pont-Aven

Pont-Aven, dat wel eens de ‘stad van de schilders’ wordt genoemd, heet u hartelijk welkom tijdens uw vakantie in de Finistère. Dit prachtige plaatsje heeft tal van verrassingen voor u in petto. Wacht niet langer om het te ontdekken!
Misschien zegt de naam u niets, maar Pont-Aven kan prat gaan op een mooie geschiedenis. U vindt dit stadje in de Finistère, te midden van het groene estuarium van de Aven, in een idyllische omgeving op slechts enkele kilometers van de kust en Concarneau.

Campingvakantie Pont-Aven

De bijzondere sfeer en het schitterende licht waarin zijn kleine haven baadt, inspireerden de schilder Paul Gauguin. Hij richtte hier in 1886 zijn beroemde school op. Wedden dat u ook meteen zwicht voor de charmes van Pont-Aven? We zullen u een kleine anekdote toevertrouwen. Sinds de middeleeuwen bestaat er een populaire zegswijze: ‘Pont-Aven, Ville de renom, 14 moulins, 15 maisons’. Dit betekent zoveel als ‘Pont-Aven, de beroemde stad met zijn 14 molens en 15 huizen’. Deze plek was namelijk bijzonder geschikt om watermolens te bouwen. Wandel een keertje door Pont-Aven en ontdek de vele overblijfselen uit zijn roemrijke verleden. U wordt helemaal ondergedompeld in de geschiedenis van deze stad met haar 1001 schatten. Aan u om ze te ontdekken!  

 

Camping Pont-Aven

Wat valt er allemaal te beleven in Pont-Aven? U hebt de keuze uit heel wat boeiende activiteiten. Begin met een geleid bezoek aan de stad. Ideaal om alle geheimen van dit oord te ontdekken! Wandel door het historisch centrum en bezoek de indrukwekkende kunstgalerijen. Kuier langs de Aven en bewonder het landschap met de zwanen, eenden, molens en boten ... Hier schiet u de mooiste kiekjes! Wilt u graag meer weten over de geschiedenis van de stad? Dan weten het museum en de Trémalo-kapel u vast te verrassen. Pont-Aven is ook een paradijs voor kinderen. Neem uw kroost mee naar L'Aven Parc waar tal van originele en ludieke activiteiten op het programma staan: educatieve animatieactiviteiten op de boerderij, een maïslabyrint, goochelvoorstellingen … De hele familie vermaakt zich hier opperbest! Vergeet ook niet langs te gaan bij de vermaarde koekjesbakker ‘Biscuiterie de Pont-Aven’. Proef er de Traou Mad, heerlijke Bretonse koekjes waar Pont-Aven bekend om staat. U hebt wellicht al begrepen dat u zich geen moment verveelt in Pont-Aven …

×