Camping Quimper

Maak van uw vakantie gebruik om Quimper te ontdekken, de legendarische hoofdstad van de Finistère die het label Kunst- en Geschiedenisstad heeft gekregen.
Quimper, de prefectuurstad van de Finistère, is tevens de historische hoofdstad van de Cornouaille-streek. Tijdens een campingvakantie in Quimper zult u een stad ontdekken met een bijzonder rijk architecturaal erfgoed. Quimper ligt aan de Odet, ook wel beschouwd als de mooiste rivier van Frankrijk vanwege de talrijke landhuizen, kastelen en schitterende bossen die er langs liggen. De stad is niet voor niets in het bezit van het Franse toeristische kwaliteitslabel Kunst- en Geschiedenisstad.

Campingvakantie Quimper

Bezoek tijdens uw verblijf op de camping in Quimper zeker de indrukwekkende kathedraal Saint-Corentin, symbool van de Bretonse gotische kunst, en het voormalige bisschoppelijk paleis dat tegenwoordig het Musée Départemental Breton herbergt.

Quimper is een bijzonder karaktervolle, ommuurde stad met prachtige traditionele vakwerkhuizen die u beslist zullen betoveren. Maar Quimper is ook een schitterende tuinstad die daarvoor al vele prijzen in de wacht heeft gesleept. Bezoek bijvoorbeeld de Jardin de la Retraite die zich uitstrekt over een halve hectare, de tuin van het Max Jacob theater, de tuin van de Prieuré in Locmaria of de Jardin de la Paix. Terwijl sommigen heerlijk gaan wandelen in een van deze fraaie tuinen, kunnen anderen zich ontspannen in het vrijetijdscentrum van Créac’h Gwen. Dit centrum biedt een groot aanbod aan activiteiten die bij jong en oud in de smaak zullen vallen. Het wordt nog lastig kiezen tussen de speciale spelletjes voor kinderen, de trimparcours, skateboarden, tennis, kanoën, kajakken en andere watersporten!

 

Camping Quimper

Als culturele hoofdstad heeft Quimper ook talrijke musea en theaters. Profiteer van uw verblijf en bezoek het Musée des Beaux-arts, het Quartier (centrum voor hedendaagse kunst), het Musée de la Faïence dat de 300 jaar oude passie van de stad voor aardewerk weergeeft, of het Musée de l’Alambic. Ook het Cornouaille theater en het Max Jacob theater zijn zeker de moeite waard.

U zult met plezier rondwandelen in de levendige winkelstraatjes. Maak van de gelegenheid gebruik en bezoek de verschillende markten van Quimper, zoals de beroemde Halles de Saint François. Tijdens uw verblijf op de camping in Quimper zult u er snel achter komen dat dit een heerlijk bruisende stad is! 

×