Camping Locronan

Iets zegt ons dat dit mooie dorp u meteen weet te charmeren. Locronan is een schitterende plek met een rijke geschiedenis die de hele familie aangenaam verrast. Wacht dus niet langer om deze prachtige bestemming te ontdekken!

Campingvakantie Locronan

Kent u Locronan? Neen? Wel, dan geven wij u meteen 3 goede redenen om een bezoek te brengen aan dit karaktervolle dorp in de Finistère: het ligt op slechts 5 km van de kust, behoort tot de ‘plus beaux villages de France’ en wordt beschermd vanwege zijn historische monumenten. Redenen te over dus om koers te zetten naar Locronan. Maar er is nog meer. Wist u dat dit bescheiden oord in de 15e eeuw een echte weversstad was en bekend stond om zijn zeildoek? In het ‘Musée d’Art et d’Histoire’ komt u alles te weten over dit roemrijke verleden. Tot slot geven we u nog enkele leuke weetjes over Locronan mee. Het stadje is erg in trek bij filmmakers, artiesten, schilders … Zo werden een aantal scènes uit ‘Tess’ en ‘Un long dimanche de fiançailles’ hier gedraaid. Waarom ontdekt u Locronan niet zelf? U begrijpt meteen waar de fascinatie vandaan komt! 

 

Camping Locronan

Wat staat er op het programma tijdens uw uitje in Bretagne? Heel wat boeiende activiteiten! Ontdek de bezienswaardigheden waaraan Locronan zijn bekendheid dankt zoals de 15e-eeuwse kerk, de renaissancehuizen uit grijsblauw graniet en de kapel Notre-Dame-de-Bonne-Nouvelle. Wedden dat u meteen weg bent van de uitzonderlijke architectuur? Kies in het hoogseizoen ook voor een begeleid bezoek waarop u alle geheime plekjes leert kennen. Kuier door de kasseistraatjes van het historisch centrum en wandel langs de boetieks met diverse kunstambachten. Wat dacht u bijvoorbeeld van de glasblazerij waar een meester-glasblazer zijn kunde demonstreert. Van een originele activiteit gesproken! Liefhebbers van lekker eten leren in juli/augustus de lokale producenten en hun producten kennen op de avondmarkt. En ook sportievelingen vinden hun gading in Locronan waar tal van wandel- en mountainbikeroutes vertrekken. Ideaal om de regio op een andere manier te verkennen! Locronan is een Bretons juweeltje waarvan de charme u vast niet onberoerd laat.

×