Festival van Cornouaille

Breng tijdens uw vakantie in de Finistère een bezoek aan het Festival van Cornouaille en ontdek de Bretonse cultuur. Opvoeringen, concerten, animatie … zo wordt uw vakantie een heel bijzondere ervaring!

Mis tijdens uw campingvakantie in geen geval het beroemde Festival van Cornouaille dat in Quimper plaatsvindt. Sinds 1923 is dit een absolute must voor al wie de streek bezoekt. Het Festival van Cornouaille is dan ook een uitgelezen gelegenheid om de rijke Bretonse cultuur te leren kennen. Elke zomer leeft het historisch centrum van Quimper 6 dagen lang op het ritme van de Keltische muziek die de hele stad in een feestelijke ambiance onderdompelt. Het evenement brengt jaarlijks maar liefst 250.000 bezoekers op de been. Op het programma staan bijna 200 voorstellingen, allerlei animatieactiviteiten en ontelbare concerten, waarvan een heleboel volledig gratis. Een buitenkansje om met de hele familie intens van te genieten!

 

De hele week lang kunt u wedstrijden bijwonen in diverse traditionele disciplines uit de regio. Zo nemen de beste ‘sonneurs’ (muzikanten), dansers en ‘bagadoùs’ (fanfare met traditionele Bretonse instrumenten) het tegen elkaar op, een schouwspel dat beslist een omweg waard is! Op zondag worden de feestelijkheden afgesloten met de traditionele optocht van het Festival van Cornouaille waaraan 3.000 muzikanten en dansers in folkloristische kostuums deelnemen. Samen voeren ze een uitzonderlijk spektakel op dat de toeschouwers elk jaar weer in vervoering weet te brengen. De slotdag van het festival is er steevast een van verrassingen en hoog oplopende emoties. Na de verkiezing van de koningin, de gouren-competitie (Bretons worstelen) en het slotconcert keert iedereen huiswaarts met de herinnering aan een onvergetelijke dag. Laat deze kans om een week lang van de meest diverse Bretonse tradities te genieten niet aan uw neus voorbijgaan!

 

Het festival vindt plaats van 19 tot 23 juli 2023.

 

https://www.festival-cornouaille.bzh/ 

Overige beschikbaarheid

Campings tijdens deze periode gesloten

×