Culturele bezoeken: het winnende duo

Maandag: zwembad. Dinsdag: wandelen. Woensdag: fietsen. En als we tussen twee activiteiten in de openlucht eens een cultureel bezoek zouden inlassen?

Avonturen op het kasteel

Jeugdboeken staan vol ridders en prinsessen, dus als kinderen de leefomgeving van hun helden ontdekken, springen ze meestal een gat in de lucht (geen probleem, de plafonds zijn hier zo hoog dat ze hun hoofd niet zullen stoten).

Zoek eens goed, kathaars of middeleeuws, vesting of spookkasteel, er is altijd een kasteel in de buurt van uw vakantiebestemming. Tussen de kantelen doorkijken, de wenteltrap beklimmen, griezelen in de kerkers en de opschriften op de muren ontcijferen … er zijn duizend manieren om u hier te vermaken.

De ophaalbrug en de schietgaten hebben altijd succes en op sommige plekken kunt u gekostumeerde historische reconstructies en een valkeniersshow bewonderen … dat is altijd indrukwekkend!

Reserveer snel een camping in de buurt van een kasteel:

Bekijk de 7 campings

Bibberen in de grotten

Een ander onmisbaar onderdeel van het cultureel erfgoed: grotten. Ze fascineren de kleintjes en de groten worden hier weer kinderen … De vreemde kleuren van de stenen, de frisse of vochtige omgeving, de leuke echo, de vormen die aan grappige mannetjes of scheve huizen doen denken … Er gaat een hele magische wereld voor u open.

Bewonder de stalactieten(de grote stukken die naar beneden wijzen) en de stalagmieten (die naar boven wijzen) met de hele familie. U kunt ook potloden en papier meenemen en een tekenwedstrijd organiseren. Met tieners kunt u elkaar bang maken: wie vertelt het engste verhaal, zo ver onder de grond?

En als u het geluk hebt dat u vlak bij een grot met prehistorische tekeningen verblijft, ga er dan vooral heen! Uw kinderen zullen zich dit bezoek hun hele leven herinneren!

Reserveer snel een camping in de buurt van een grot:

Bekijk de 7 campings

Kleine, grappige cultuurbonus

Stel de kinderen voor om zich voor een dergelijk bezoek te verkleden: in ridder om kastelen te ontdekken, in prehistorische man of vrouw om de grotten in te gaan. Dat zullen ze leuk vinden!

×