Een groene vakantie

Het schooljaar is afgelopen maar de ontdekkingen gaan door! En omdat kinderen dol zijn op spelenderwijs leren, presenteert Yelloh! Village mooie campings met boerderij die ze niet onverschillig zullen laten ...

U zult het zien, al voordat ze ontbeten hebben gaan de kinderen de geiten gedag zeggen. Tussen de middag genieten ze van tomaten uit de tuin. Ze plukken zelf de aardbeien voor het vieruurtje. En ‘s middags gaan ze natuurlijk de konijnen bezoeken … en dat alles zonder de camping te verlaten! Is dat geweldig of niet? U weet het misschien niet, maar er zijn Yelloh! Village-campings met kinderboerderijen en moestuinen! Op uw volgende vakantie zijn uw buren misschien wel … sperzieboontjes, bloemkolen of geiten.

Natuurlijk kennen uw kinderen groente en fruit! Maar weten ze ook hoe ze groeien, in welk seizoen en in welke vorm? Eén ding is zeker: u zult genieten van hun verwonderde blikken. Oh? Groeien kerstomaatjes niet in bakjes? Wat? Slapen erwtjes op een donsdekje voordat ze wakker worden gemaakt en worden opgegeten?! Voor klein en groot wordt de camping een vakantiewerkboek op natuurlijke grootte ...

U kunt de Yelloh! Village-campings met moestuin of kinderboerderij hier vinden:

Bekijk de 9 campings

Spelletjes rond de moestuin

Aanraken en raden

 

Het kind doet zijn ogen dicht en krijgt een vrucht of groente in zijn handen. Hij mag deze aanraken en eraan ruiken, maar niet proeven … wat is het?

Wie ben ik?

Een van de spelers kiest een groente of vrucht. De anderen moeten vragen stellen om te raden wat het is. De eerste speler mag alleen met ja of nee antwoorden.

Variant: de speler moet de vrucht of groente beschrijven tot de anderen raden wat het is.

Nog leukere variant (voor oudere kinderen): de speler moet de groente of het fruit uitbeelden!

Schattenjacht

Met toestemming van de campingbeheerder kunt u een schattenjacht bedenken rond de moestuin, onder de bomen en tussen de bloemen … De aanwijzingen zijn onder de bladeren, in de boomstammen, onder een steen verborgen.

Rebussen, raadsels, zinnen in code, schakel uw verbeelding in om de zoektocht zo opwindend mogelijk te maken! De schat: een heerlijke fruitsalade?

Smaken en kleuren

De ouders moeten een kleur en een aanwijzing over de smaak geven, het kind moet raden welke groente of vrucht het is.

Bijvoorbeeld : licht zoet maar wordt hartig gegeten + oranje = een wortel! Zuur, prikkend + geel = een citroen! Zachte smaak + groen = een courgette!

×