Camping Fort van Salses

Het Fort van Salses ligt tussen het kustmeer van Salses-Leucate en het Corbières-massief. Tijdens uw campingvakantie kunt u er een sprong terug in de tijd maken. Bent u er klaar voor?

Campingvakantie in de buurt van Fort van Salses

Alles is begonnen in 1497, toen Ferdinand II van Aragón en Isabella I van Castilië architect Francisco Ramiro López in de arm namen om een grens op te trekken die de Fransen moest verhinderen de vlakte van Roussillon binnen te dringen. De bouw van dit pareltje van de militaire architectuur nam liefst zes jaar in beslag. Het fort uit het begin van de 16e eeuw houdt het midden tussen een middeleeuws kasteel en een burcht met bastions en heeft zijn rol met glans vervuld tot de Fransen het in 1642 definitief veroverden.

 

Camping in de buurt van Fort van Salses

Het Fort van Salses, dat vanaf 1691 deels is gerestaureerd door militair architect Vauban, kunt u tegenwoordig van een heel andere kant ontdekken. Samen met uw familie of vrienden kijkt u zich de ogen uit tussen de prachtige overblijfselen die geschiedenis ademen: de 10 meter dikke verdedigingsmuren, het bekende wapenplein, de kapel, de hoge donjons, de historische paardenstallen … Boven op de muren hebt u een prachtig uitzicht en ziet u in de verte de Middellandse Zee, het Corbières-massief en de Pic du Canigou opdoemen.

 

 

Forteresse de Salses

66 600 Salses-le-Château

www.forteresse-salses.fr

Overige beschikbaarheid

Campings tijdens deze periode gesloten

×