Camping La Capricieuse Luc-sur-Mer, Calvados

« Geniet op 100 m van het strand op een gezellige familiecamping in de Calvados »

8.9 10 1279 scores Recensies

In de buurt van camping La Capricieuse

Een verblijf op camping La Capricieuse is een uitstekende manier om de bezienswaardigheden van de Calvados te ontdekken. Aan de Côte de Nacre in Normandië wachten vele uitzonderlijke plekken op u. De invasiestranden, de beroemde Mont Saint-Michel en Caen met zijn herdenkingsmuseum. Ook andere plekken zullen onuitwisbare herinneringen achterlaten. Kom ze ontdekken! 

Camping La Capricieuse
2 Rue Brummel
14530 Luc-sur-Mer
FRANKRIJK
+33 (0)2 31 97 34 43
Website van het dorp

GPS-Coordinaten
Breedtegraad: N 49° 19' 4''
Lengtegraad: E 0° 21' 29''
Bereken uw route


Ligging
Luc-sur-Mer, 0.4 km
Luchthaven van Caen, 22 km
Station van Caen, 20 km
Kent u de Côte de Nacre? Neen? Dan is het hoog tijd dat we dit natuurlijke gebied met z’n vele historische troeven verkennen.
Daar waar de aarde de zee raakt, en de schoonheid van de plek uw ziel…, waar elke steen geschiedenis ademt: daar bevindt zich de Mont Saint Michel!
Op deze stranden heeft de geschiedenis aangrijpende sporen nagelaten. Maak tijdens uw campingvakantie in Normandië een reis in de tijd met een bezoek aan de invasiestranden.
De Calvados verbergt een charmante badplaats: Luc-sur-Mer. Bent u er nog nooit geweest, dan is het de hoogste tijd om daar wat aan te doen. We lichten alvast een tipje van de sluier.
Bayeux, de Normandische stad die u met haar historisch en cultureel erfgoed terugvoert in de tijd. Wandelend langsheen de oevers van de Aure over een prachtig pad dat volledig aangelegd is (bekroond stedenbouwkundig project uit 2008) ontdekt u historische plaatsen die u echt gezien moet hebben. Bayeux is namelijk één van die zeldzame Normandische steden waarvan het historische centrum intact gebleven is. Zo is er bijvoorbeeld de kathedraal van Bayeux, een parel van middeleeuwse gotische architectuur. Een must!
Caen, de hoofdstad van de regio Basse-Normandie, zal u versteld doen staan van haar rijkdom en historisch erfgoed. Wie van Geschiedenis houdt, zal met plezier zijn tenten opslaan op de camping in Caen: de stad van de Noormannen en van Willem de Veroveraar zal u weten te bekoren met haar vele middeleeuwse gebouwen, stille getuigen van de gloriedagen van deze heldhaftige Normandiër. Het hertogelijk paleis, de Vrouwen- en de Mannenabdij en het graf van Willem de Veroveraar voeren u terug in de tijd naar deze bladzijde in de Europese geschiedenis.
×