Camping Sète

Ontdek tijdens een campingvakantie op een van onze Yelloh! Village campings alle facetten van Sète, de toeristische stad aan de Middellandse Zee en het Meer van Thau.
Maak in het hart van de oude stad ook zeker een stop bij de kerk St-Louis, de oudste kerk van Sète en sinds 1989 een beschermd historisch monument.

Vakantie op een camping Sète

Sète is vooral in het zomerseizoen een zeer toeristische stad.

De haven van Sète dankt zijn ontstaan aan Lodewijk XIV die in 1666 opdracht gaf voor de aanleg van de haven om zo een opening naar zee te creëren voor het Canal du Midi. Sète, dat door de beroemde Franse dichter Paul Valéry ook wel “het bijzondere eiland” werd genoemd, is de geboorteplaats van vele artiesten, schrijvers, dichters en zangers, zoals Paul Valéry, Jean Vilar en Georges Brassens. De stad wordt omringd door de Middellandse Zee en het Meer van Thau, beroemd vanwege de 1300 hectare grote oester- en mosselkwekerijen, en zal u tijdens uw campingvakantie zeker bekoren.

Camping Sète

Profiteer van uw verblijf en ontdek de op oesterkweek en wijnbouw gerichte dorpen in de omgeving die samen met Sète het Pays de Thau vormen. Proef de beroemde oesters van Bouzigues, bezoek het dorp Loupian met zijn indrukwekkende Gallo-Romeinse villa of de sfeervolle haven van Marseillan en de beroemde Noilly Prat-kelders. Zoek tijdens uw campingvakantie ook de hoogte op en beklim de 183 meter hoge Mont Saint Clair die vanaf de top een schitterend uitzicht biedt over de zee, de stad en de haven.

Sète is ook een heerlijk bruisende stad, en helemaal in het zomerseizoen. Vanaf april worden er vele festivals georganiseerd die veel enthousiaste liefhebbers trekken. Daarnaast staat het stadsleven van half juni tot begin september volledig in het teken van de bijzondere watersteekspelen, zodat u tijdens uw campingvakantie kunt genieten van een fraaie mengeling van traditie en folklore. Dankzij de bevoorrechte ligging tussen de Middellandse Zee en het Meer van Thau, bezit Sète ook 12 km aan prachtige fijnzandstranden, waardoor u tijdens uw verblijf op de camping allerlei watersporten kunt beoefenen zoals duiken, zeilen, kajakken op zee, windsurfen…

×