Ik wil de terroir proeven!

Dat treft, want bij Yelloh! Village kunt u kennismaken met authentieke streekproducten in alle soorten en maten! Weer aansluiting zoeken bij de natuur, het lokale culinaire erfgoed ontdekken, op zoek gaan naar seizoensproducten die lokaal worden geteeld … Wedden dat u het allemaal weet te smaken?

Genieten van eenvoudige dingen … zo moeilijk is dat niet!

Het begint al bij het ontbijt: daarvoor koopt u vers brood dat door een ambachtelijke bakker met de hand gekneed is. Later op de dag kijkt u watertandend toe hoe de kaasverkoopster zorgvuldig het stukje schapenkaas en de perfect gerijpte geitenkaasjes verpakt die u hebt uitgekozen. Onderweg proeft u nog een groene olijf met heerlijk basilicum- en knoflookaroma. En wat dacht u van de vis, vers uit de zee? Die is niet vierkant of gepaneerd …

Of de vers bereide boerenterrine, de specialiteit van het dorp? Wanneer u bij de slager een steak voor op de barbecue koopt – en niet van het eerste het beste rund maar wel van eentje dat in de wei naast de camping te midden van de madeliefjes graasde – krijgt u er gratis advies bij. Al die kleine dingen maken uw vakantie de moeite waard en zorgen voor extra authenticiteit.

Terwijl u rondstruint op de markt, ziet u hoe producten zorgvuldig worden uitgekozen en ingepakt. De sfeer is opgewekt en … iedereen neemt zijn tijd!
Is dit hoe u zich een idyllische vakantie voorstelt, lees dan vooral verder. Wellicht kan ook het onderstaande op uw belangstelling rekenen!

Camping met terroir-optie

Bij Yelloh! Village zijn we dol op deze kleine geneugten en bijzondere pleziertjes die een vakantie extra pit geven. We maken er dan ook een erezaak van om de terroir onder de aandacht te brengen. Al onze campings – in Bretagne of aan de Middellandse Zee, in de Savoie of de Auvergne, in de Landes of de Elzas – hebben aandacht voor culinaire tradities, streekproducten en lokale producenten. Boerderij- en wijngaardbezoeken, fruit- en groenteoogsten in de omliggende velden, proeverijen, workshops in samenwerking met lokale ambachtsmensen … de uitbaters van de Yelloh! Village-campings vinden het fantastisch om hun buren en hun knowhow aan u voor te stellen. Een ander exclusief voordeel voor de gasten van Yelloh! Village zijn de avondmarkten die op de campings worden gehouden. Een ideale gelegenheid om uw picknickmand met de heerlijkste delicatessen uit de streek te vullen.

De restaurants op onze campings werken op dezelfde manier. Verscheidene uitbaters kiezen waar mogelijk voor de korte keten (rechtstreeks van producent naar consument) en doen al het mogelijke om de lokale economie te ondersteunen.

Op het menu vindt u dan ook traditionele streekgerechten op basis van verse ingrediënten uit de streek waarvan het authentieke aroma u ongetwijfeld weet te bekoren.

Eén ding staat nu al vast: het wordt elke dag smullen!

Slow food bij Yelloh! Village

Slow food is een trend die in de jaren 80 in Italië ontstond als reactie op de ongezonde fastfoodcultuur. Mensen gingen nadenken over hun voedingsgewoonten, de technieken die de intensieve landbouw gebruikt, problemen als overproductie en de gastronomie in het algemeen.

Zo kwam mettertijd een veelzijdige protestbeweging op gang die opkomt voor het behoud van de biodiversiteit, de bescherming van het milieu, betere prijzen voor de producenten, de beschikbaarheid van kwaliteitsproducten en uiteraard ook voor het plezier om simpelweg lekker te eten. Steeds meer burgers maken zich zorgen over de toekomst van onze planeet en willen weer weten wat ze eten. Zo kreeg de slowfoodfilosofie steeds meer aanhang.

Ook de Yelloh! Village-campings lieten zich erdoor inspireren. Zo benaderen sommige Yelloh! Village-campings het camping-gebeuren op een andere manier en stellen daarbij belangrijke waarden centraal die mensen samenbrengen: verbondenheid met de aarde, levenskwaliteit, kwaliteitsvolle vakanties, contact met de natuur en eenvoudige en authentieke geneugten.

En u? Bent u ook toe aan een portie terroir?

Praat u mee over slow food?

  • Eco-gastronomie: gastronomie met aandacht voor het milieu en ieders gezondheid.

  • Consuminderen: op een andere en meer verantwoorde manier consumeren.

  • Voedingsindustrie: de slowfoodbeweging klaagt de excessen hiervan aan.
  • Locavorisme: een levenskeuze die erin bestaat om uitsluitend lokaal gekweekte, vervaardigde of gefabriceerde producten en voedingswaren te consumeren (in een straal van maximaal 250 kilometer) om de lokale economie te steunen en de ecologische voetafdruk te beperken.

  • Ecologische voetafdruk: de sporen die we door onze consumptie in de natuur achterlaten (aankopen voor onze dagelijkse voeding, keuzes op het vlak van verplaatsingen, dagelijks gedrag).

Geniet van onze campings met een restaurant ter plaatse

Bekijk de 88 campings
×