Camping Duin van Pilat

Het fascinerende natuurfenomeen het Duin van Pilat is zeker een bezoekje waard tijdens uw campingvakantie. Met een hoogte van 110 meter is dit het hoogste duin van Europa. Vanaf de top heeft u een schitterend vrij uitzicht over de hele bassin van Arcachon.

Tussen de dennenbossen en de stranden langs de Atlantische Oceaan, verrijst boven het bassin van Arcachon het indrukwekkende duin van Pilat. Deze imposante berg van zand, waarop slechts superlatieven van toepassing zijn, is met een hoogte van 110 meter het hoogste duin van Europa, en bestaat uit het fijnste zand van Frankrijk…

 

Camping Duin van Pilat
Deze machtige zandberg is niet statisch, zoals men ooit dacht, maar juist constant in beweging! Denk echter niet dat u dit kunt waarnemen: het duin verplaatst zich landinwaarts met een snelheid van 1 tot 5 meter per jaar. Als u eenmaal bovenop het duin van Pilat staat, via een trap of, als u sportief bent, door tegen de zandhelling omhoog te klauteren, heeft u een overweldigend en onvergetelijk uitzicht over de groene dennenbossen, de oceaan en de bassin van Arcachon. U kunt weer met de trap afdalen of uzelf in het zand naar beneden storten… Beleef deze unieke ervaring tijdens uw campingvakantie bij het Duin van Pilat!

 

www.ladunedupilat.com

7 campings gevonden

campings Gironde

campings Landes

×